Любите капусту чи ні?
Я про цвітну та броколі.
Моя сім’я — великі поціновувачі абсолютно всіх видів капусти в будь-якому вигляді. Тож мені із цими продуктами просто: достатньо приготувати хоч запіканку із цвітної капусти з куркою, хоч салат із броколі — все з’їдять.
Тому, коли я готувала запіканку «Дві капусти», я не сумнівалася в успіху. І мала рацію — з’їли моментально, не залишивши й шматочка.
Ну а якщо ваша сім’я не фанати капусти? Чи сподобається страва їм?
Ця запіканка — чудовий спосіб перевірити, яка ж капуста подобається вашим рідним. Адже ця страва складається з двох абсолютно різних капусти: одна — м’яка за текстурою, але гостренька; а друга — пружна, але більш нейтральна на смак. А поєднання цих двох смаків, як на мене, взагалі ідеальне!
Рецепт:
1 головка цвітної капусти вагою близько 700 г
1 головка броколі вагою близько 700 г
3 яйця
3 зубки часнику
100 г сиру моцарела
3 ст.ложки сметани 15% жирності
½ ч.ложки чорного перцю свіжого помелу
Сіль на смак
- Цвітну капусту очистити від листя та зрізати качанчик, наскільки це можливо. Закип’ятити воду в 3-літровій каструлі. Покласти в окріп цілу головку капусти і варити 4 хвилини. Перевернути капусту за допомогою лопатки та варити ще 3 хвилини. Дістати капусту і дати їй трохи охолонути.
- Часник очистити, натерти на дрібній терці. Додати чорний перець та ¼ ч.ложки солі. Перемішати. Змастити часниковою сумішшю головку капусти зверху, втираючи суміш між суцвіттями. Покласти капусту в центр форми для запікання.
- Розібрати броколі на суцвіття. Викласти навколо цвітної капусти.
- Натерти сир моцарела. Трохи збити яйця зі сметаною та сіллю, додати сир та перемішати. Залити цією сумішшю броколі. Запікати страву в розігрітій до 180 градусів духовій шафі близько 20 хвилин. Ознака готовності — легка рум’яна скоринка зверху та знизу. Запіканку дістати з духової шафи та нарізати на шматочки. Смачного!