Класичний сніданок – яйця пашот з голандським соусом та хрусткими грінками – я вирішила доповнити свіжим шпинатом та відвареною капустою брокколі. Мені таке поєднання до душі: є й овочева свіжість, і ніжний лимонного-вершковий соус, й пружний яєчний білок з рідкою серединкою.
До того ж я навчу вас не боятися готувати соус голандез та загальновідомі яйця пашот. У рецепті запечених овочів по-індійськи та для салата з сьомгою я описую класичний спосіб приготування пашот: у гарячій воді з оцтом, коли в воронку ви додаєте холодне яйце. Але сьогодні буде альтернативний варіант, використовуючи який білок не розвалиться в каструлі.
Рецепт (завтрак на 2-х):
4 яйця
50 г свіжого шпинату
200 г свежої брокколі
2-4 скибочки хлібу для тостів
10 г вершкового масла
1 ст.ложка оливкової олії
Сіль за смаком
Чорний перець свіжого помелу
Секретний помічник: харчова плівка
Голандський соус:
3 жовтка
100 г вершкового масла
Сік 1/2 лимону
Сіль за смаком
- Брокколі відварити 5 хвилин у підсоленій воді. Потім занурити капусту в дуже холодну воду для збереження кольору.
- Відрізати 25-30 см харчової плівки. Посередині обережно розбити охолоджене яйце так, щоб не розбити жовток. Взяти харчову плівку за краї, сформувати мішечок і зав‘язати його так, як показано на фото. Такими чином повторити з іншими яйцями. Тепер покласти їх в холодильник.
- Поставити на вогонь 2 каструлі з водою: в одній води більше, в іншій -менше.
- Готуємо голандський соус: спочатку треба розтопити вершкове масло. Потім – зробити водяну баню. Для цього на каструлю з меншою кількістю води треба поставити миску. Вода не повинна доходити до дна миски. Вогонь зменшити до мінімуму. Жовтки з дрібкою солі й лимонним соком інтенсивно збивати у мисці протягом 2-х хвилин, потім тонкою струєю додати вершкове масло, продовжуючи збивати. Коли соус загусне, продовжуйте збивати ще 20 секунд, після чого зніміть з каструлі.
- В іншу каструлю з окропом занурити мішечки з яйцями та варити їх 3-4 хвилин (в залежності від розміру яєць). Потім обережно розріжте плівку й зніміть її – зробити це дуже просто.
- На суміші вершкового масла й оливкової олії підсмажити скибочки хліба з двох сторін.
- На велику тарілку викласти шпинат й брокколі, посередині покласти грінки. Яйця пашот викласти на хліб та полити зверху голандським соусом. Дрібка чорного перцю свіжого помелу додасть страві смаку. Смачного!
Коментарі · 1