Мій ще один рецепт без глютену. В цей раз – мафінів! Скажу чесно, з першого разу мої мафіни не вийшли ідеальними. На це було дві причини: забагато цукру та неправильно обрана форма для випічки – просто я вирішила приготувати один великий кекс. Можливо, все було б гарно, але вся випічка без глютену завжди більш крихка, ніж звичайна. Й під час розрізання великого кексу на шматочки крихт було більше, ніж мені б цього хотілося.
Тому я настійливо рекомендую пекти за цим рецептом саме мафіни або ж капкейки.
Любите кокосове печиво? А безглютенове? Перевірений рецепт ТУТ.
Рецепт (10 мафінів):
3 великих яйця
100 г кокосового цукру
200 г очищеного мандарину (це біля 2-х штук) + 2 мандарина
100 г кокосової олії
60 г кокосового борошна
40 г рисового борошна
2 ч.ложки розпушувача
Дрібка солі
- Збити вінчиком яйця з кокосовим цукром та дрібкою солі. 200 г мандаринів збити блендером до однородної маси. Змішати з яєчно-цукровою сумішшю. Додати розтоплену кокосову олію, рисове та кокосове борошно, а також розпушувач. Ретельно вимішати.
- Якщо використовуєте Термомікс, тоді додати яйця, цукор та сіль й подрібнити 6 секунд на швидкості 6. Додати 200 г мандаринів, пробити 7 секунд на швидкості 8. Потім – всі інші інгредієнти, на режимі Тісто замішати 30 секунд.
- 2 мандаринки очистити від шкірки й розібрати часточки.
- На дно форми для мафінів викласти по одній мандариновій часточці, потім – тісто, а зверху – ще одна часточка. Запікати у духовій шафі 20 хвилин за температури 185 градусів до рум’яної скоринки. Смачного!