Гранола – це ранкова паличка-виручалочка!
Ранкові збори завжди непередбачувані. Здається, що ти і прокинулась рано, і душ прийняла, дітей розбудила та проконтролювала, як вони почистили зуби. Потім дивишься на годинник, а там – ЛИШЕНЬКО! Час кудись зник, і потрібно прискоритись, щоб встигнути в школу-садочок-на роботу… і який тоді сніданок? Правильно, ніякий!
Ніякий, це якщо ви заздалегідь не потурбувалися про те, що може виникнути така ситуація. Хоча можна ж було приготувати арахісову гранолу…
Гранола – це страва, яку можна купити, але можна і самостійно приготувати, нічого складного тут немає.
У мене вже є один рецепт граноли, до якої я додавала мед, а потім допікала у духовці. Рецепт відмінний, але багато хто критикував мене за те, що я нагрівала мед (насправді треба з‘їсти кілограм перепаленого меду, щоб нашкодити організму, але ми зараз не про це). Тому цього разу я придумала гранолу без меду, цукру, чи будь-якого замінника цукру. Але при цьому гранола виходить дуже смачною і за рахунок родзинок має солодкий смак!
Із тієї кількості продуктів, що вказані, виходять 4 великі порції (як для чоловіка) або 6 порцій, якщо готуєте для жінок.
Рецепт (4-6 порцій):
130 г вівсяних пластівів
½ склянки фундуку
⅔ склянки темних родзинок
⅔ склянки гарбузового насіння
2 ст. ложки з верхом арахісової пасти
2 ст. ложки гарячої води
- Арахісову пасту залити гарячою водою та розмішати до однорідного стану.
- Фундук подрібнити ножем.
- Змішати пластівці, фундук, родзинки та насіння. Додати арахісову пасту з водою і ретельно, краще руками, перемішати, щоб арахісова паста огорнула кожну складову цієї страви.
Деко застелити пергаментним папером і викласти зверху гранолу. Випікати 15 хвилин у розігрітій до 190-200 градусів духовій шафі. Охолодити та зберігати у скляній банці. На сніданок заправляйте гранолу молоком або йогуртом. Смачного!