Я приготувала цей кекс тричі перш ніж написати рецепт. Причому готувала не тільки у класичній кексовій довгастій формі, але і порційні капкейки. Смак залишається таким самим, а ось час випічки змінюється – звичайно ж, у меншу сторону.
Цей рецепт не тільки дуже простий. Його секрет – у дуже гарному розрізі! Половинки груш оточені маслянистим тістом – цей кекс дійсно зачаровує! І якщо я завжди вважала, що кекси – це скоріше буденний десерт, і для прийому гостей ніяк не підходить, але на цей раз я готова повністю змінити свою думку.
Шукаєте рецепти кексів? Тоді вам потрібен рецепт універсальних кексів.
Рецепт:
3 груші середнього розміру
200 г вершкового масла кімнатної температури
150 г цукру
4 яйця
280 г борошна вищого гатунку
2 ч.ложки розпушувача
1 пакетик ванільного цукру
- Вершкове масло збити разом з цукром. Додати яйця та ретельно перемішати. Додати борошно в 3 заходи, розпушувач та ванільний цукор. Вимісити тісто.
- Груші розрізати уздовж навпіл. Зрізати плодоніжку і за допомогою чайної ложки вийняти насіння.
- Тісто перекласти у форму для випікання. Шість половинок груш розмістити у тісті вертикально. Випікати кекс у розігрітій до 190 градусів духовій шафі 40-45 минут. Перед тим, як діставати кекс, перевірити його на готовність дерев‘яною шпажкою – обов‘язково перевіряйте біля зрізу груші. Якщо кекс готовий, дістати та повністю охолодити. Смачного!