У цій запіканці є один секретний інгредієнт. Впевнена, що у вашому холодильнику він є. Додати його дуже важливо – якимсь чудесним чином він кардинально міняє смак курки: замість звичайного з’являється вишуканий смак, який нагадує дорогу шинку – я таку навіть не зустрічала останні роки.
Час вже зізнатися, що це звичайний часник. Причому його зовсім небагато. Але в поєднанні з усіма інгредієнтами цієї страви виходить цікавий ефект:)
У цій запіканці є ще багато плюсів: страва виходить досить дієтична; готується швидко та просто; її їдять із задоволенням діти та дорослі; смачно не тільки в перший день, але й після розігрівання.
Любите запіканки? Приготуйте запіканку зі скумбрією – вона подобається навіть тим людям, хто не любить цю рибу!
Рецепт (4-6 порцій):
1 кг цвітної капусти
2 курячих філе
300 мл вершків 15-20% жирності + 3 ст.ложки
3 великих яйця або 4 середнього розміру
200 г улюбленого сиру, який добре плавиться
2 зубчики молодого часнику або 1 зубчик звичайного часнику
Половина пучка кріпу
Чорний перець свіжого помолу
Сіль на смак
- Куряче філе нарізати тонкими повздовжніми смужками. Посолити та поперчити.
- Цвітну капусту, не разбираючи на суцвіття, нарізати пластинами товщиною 0,5-0,7 см. Якщо буде трохи кришитися (а вона буде) – не страшно, ми все використаємо.
- На дно форми для запікання (у мене розміром 20*30 см) налити 3 ст.ложки вершків та розмастити по дну. Викласти шар цвітної капусти – у проміжки насипте капустні крихти. Зверху – шар курячого філе. Потім повторюємо шар капусти та шар філе.
- Сир натерти на терці. Часник подрібнити часникодавкою. Укроп дрібно нарізати. Змішати вершки, яйця, половину сиру, часник, кріп та сіль. Рівномірно залити капусту з куркою. Зверху притрусити сиром. Запікати у розігрітій до 190 градусів духовій шафі 40-45 хвилин до рум‘яної скоринки. Смачного!