Сніданок-конструктор для всієї сім’ї + домашній йогурт

Чи знайома вам ситуація, коли у кожного члену сім‘ї є свої смакові уподобання, і з ранку ви вимушені готувати не один, а два або навіть три сніданки? Особисто мені – дуже знайома 🙂 що ж робити в таких ситуаціях?
Сьогодні я хочу запропонувати вам мій секретний рецепт. Заготовку для нього я зберігаю в спеціальному ланчбоксі, який поділений на декілька секцій. У підсумку з ранку буквально за 2 хвилини я встигаю нагодувати індивідуальним сніданком мою сім’ю з 4-х людей.
І обов‘язково дочитайте статтю до кінця! Ви часто запитували, як я готую домашній йогурт, в кінці ви знайдете мій багаторазово перевірений рецепт!
Рецепт:
2 чашки вівсяних або будь-яких інших пластівців
2 ст.ложки рідкого меду
1 ст.ложка теплої води
Декілька видів сухофруктів: родзинки світлої та темної, фініки, інжир, курага
Декілька видів горіхів: волоські, мигдаль, кеш‘ю
Насіння льону
Насіння чіа
Сезонні ягоди, можна сушені або заморожені
Ультрапастеризоване молоко (звичайне, топлене, безлактозне або дитяче)
Йогурт

  1. Змішайте мед з теплою водою, додайте до пластівців і перемішайте. Поставте в гарячу духову шафу на 15 хвилин. Готові пластівці охолодіть, перекладіть у скляну банку і зберігайте в шафці.
  2. На велику тарілку або, як я, в ланчбокс із секціями, викладіть нарізані сухофрукти, нарубані горіхи та насіння. Окремо покладіть ягоди. Тепер нехай кожний член сем‘ї додасть улюблені фрукти або горіхи в свою тарілку і зверху трохи вівсяних пластівців.
  3. Тепер кожний член сім‘ї може додати молоко або йогурт – і сніданок-конструктор буде готовий. Я віддаю перевагу купувати молоко на цілий місяць наперед, тому це завжди ультрапастеризоване молоко. Таке молоко довго зберігається, але не тому, що в нього додають консерванти або антибіотики, а по тій простій причині, що в ньому немає бактерій і спор, які викликають процес скисання. Для дітей будь-якого віку і дорослих, звичайно ж, це молоко – найкорисніше і безпечне! А для зовсім маленьких діточок (до 3-х) років купуйте спеціальне дитяче молоко. Не забувайте, що ультрапастеризоване молоко може бути топленим і безлактозним, а значить ви можете ще більше урізноманітнити ваші сніданки. До речі, якщо ви хочете знати більше про те, чому саме ультрапастеризоване молоко таке корисне, читайте мою статтю «Міфи про молоко».

Рецепт домашнього йогурту:
3 літри молока
Закваска на 3 літри молока

Домашній йогурт я теж роблю з ультрапастеризованого молока – це і набагато корисніше і швидше. Чому корисніше? Вся справа в тому, що при використанні ультрапастеризованого молока разом з корисними бактеріями в йогурті не розмножуються небезпечні бактерії з навколишнього середовища, наприклад, та ж кишкова паличка. А швидше з тої причини, що вам не потрібно попередньо кип‘ятити молоко (вбиваючи в ньому вітаміни, кальцій і білок казеїн) а потім чекати, коли охолоне.
Як готувати йогурт з ультрапастеризованого молока: прогрійте молоко до 34 градусів – я визначаю температуру без термометру, вона повинна бути трохи холодніше температури тіла. Додайте чайну ложку молока в закваску, збовтайте, вилийте в молоко і готуйте за інструкцією в йогуртниці, мультиварці або термосі.

Теперь ви знаєте, мій секрет дуже швидких сніданків для всієї сім‘ї: это хрусткі пластівці, улюблені фрукти, горіхи, ультрапастеризоване молоко і домашній йогурт! Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.