Вареники з картоплею та білими грибами

На прохання читачів ділюсь рецептом вареників з картоплею і грибами!
Цікавий момент: ці вареники (а точніше, тісто для них) можна зробити і пісним. Просто замість яйця треба додати на одну ложку олії більше. Так, з пісним тістом працювати дещо складніше, ніж зі звичайним, але не настільки, щоб відмовитись від приготування справді пісних вареників.
Ще декілька слів про тісто. Я допрацювала класичний рецепт своєї сім’ї – той, що описаний у рецепті вареників з вишнею – у більш здорову версію. Для цього я використала вівсяні висівки грубого помолу. У вівсяних висівок є одразу декілька плюсів: ми зменшуємо кількість борошна вищого сорту і робимо тісті більш клейким.
І про гриби. Звичайно, я розумію, що не у всіх є сушені білі гриби. Але це не означає, що за цим рецептом не можна приготувати вареники. Замініть білі гриби на печериці, збільшивши вказану у рецепті вагу в 3-4 рази, наріжте тоненькими пластинками і обсмажте на пательні з цибулею.

Рецепт:
Тісто:
1 яйце
1 склянка / 200 мл води
200 г борошна
40 г вівсяних висівок
1 ст.ложка олії
¼ ч.ложки солі
Борошно для розкачування тіста

Начинка:
600 г картоплі
50 г сушених білих грибів
1 велика цибулина
2-3 ст.ложки олії
Свіжозмелений перець за смаком
Сіль за смаком
Закип’ятити 0,5 л води. Залити сушені гриби окропом, накрити ємність тарілкою або кришкою і залишити на 1 годину.

  1. Почистити і зварити до готовності картоплю. Воду злити.
  2. У каструлю налити склянку води, ложку олії, додати сіль і довести до кипіння. Щойно вода закипить, додати 120 г борошна і швидко вимісити липке тісто. Накрити каструлю рушником і дати охолонути. Після цього вбити яйце, додати решту борошна і вимісити тісто. Якщо воно залишається липким, додайте ще 1-2 столові ложки борошна. Але не перестарайтесь! Для цього рецепту тісто має бути трохи липким. Просто під час розкатування використовуйте більше борошна, щоб посипати поверхню.
  3. Цибулю наріжте напівкільцями. Розмочені гриби відтисніть від вологи і дрібно наріжте. Не виливайте воду з-під грибів! Вона нам ще знадобиться. Розігрійте олію на пательні, додайте цибулю і на середньому вогні доведіть її до м’якості. Додайте гриби і готуйте щн 7-8 хвилин. Наприкінці посоліть поперчіть.
  4. Картоплю подрібніть до стану пюре, додайте гриби з цибулею і трохи грибної води, яка залишилась після замочування грибів. Я додаю досить багато цієї рідини, близько 100 мл, бо люблю більш м’яку начинку. Перемішайте начинку.
  5. Тісто розкатайте і зліпіть вареники.
  6. Готові вареники зваріть. Зверніть увагу, вареники за цим рецептом готуються швидко: щойно вони піднялись на поверхню, їх слід варити не більше хвилини.
    Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.