Тушена телятина у південному стилі

Тушкувати м‘ясо не так просто, як здається! І далеко не у всіх виходить тушковане м‘ясо. Замість нього щось варене без яскравого смаку.
Джеймі Олівер часто показує, як тушкувати м‘ясо. І що цікаво, на першому етапі приготування він засмажує м‘ясо так сильно, що воно підгорає. І саме в цій скоринці що підгоріла – весь смак тушкованого м‘яса.
Джеймі, звичайно ж правий. Але я не можу змусити себе засмажити м‘ясо до такого ступіню. Тому я готую не з таким фанатизмом, але все рівно виходить дуже смачно!
До речі, чому по-південному. В цій страві досить багато часнику, а саме його дуже люблять в спекотних країнах. Його додають в пасту і в ризотто в Італії, до сочевиці в Індії і в шаурму в Середній Азії. І саме часник робить цю страву особливою!
До речі, цю страву можна готувати і в мультиварці.

Рецепт:
800 г м‘якоті телятини (не молочної) або яловичини
400 г кабачків або молодих цукіні
1 ріпчаста цибуля
2 головки часнику
400 мл овочевого бульйону або води
½ ч.ложки чорного перцю свіжого помолу
½ ч.ложки червоного перцю (за бажанням)
½ ч.ложки коріандру свіжого помолу
Великий пучок петрушки
Оливкова олія для смаження
Сіль на смак

  1. М‘ясо нарізати кубиками і ретельно обсушити з допомогою паперового рушничка. Розігріти олію у великій пательні з високими бортами. Додати м‘ясо та, інколи помішуючи, обсмажити з усіх сторін до рум‘яної скоринки. Додати нарізану напівкільцями цибулю, перемішати, смажити ще 2-3 хвилини на великому вогні.
  2. Кабачки нарізати кубиками такого ж розміру, як і м‘ясо. Додати кабачки в пательню, налити бульйон або воду, посолити, зменшити вогонь до слабого рівня, нещільно закрити кришкою і тушкувати м‘ясо до м‘якості – в залежності від м‘яса це може зайняти від години до 3-х. При необхідності долийте воду.
  3. За 10 хвилин до готовності відкрити кришку і додати всі спеції, а також дрібно нарізані часник та петрушку. Смачніше це м‘ясо буде з кус-кусом, булгуром або ж кукурудзяною кашею. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.