Паста карбонара

Рецепт чекав свого часу, щоб нагадати вам про чудову італійську кухню. А саме про справжню римську страву, відому на весь світ.
Кухня цього регіону одна з найбідніших. Грошей у місцевого населення вистачало хіба що на мясні обрізки, а про вершки для соусу годі було й мріяти. Тому справжня паста карбонара завжди без вершків. Дивно, адже в наших ресторанах найчастіше вершки у пасті є. А в італійських — немає.
Так із чого ж приготований соус для карбонари? З яєць, сирих яєць. Половина моїх читачів одразу ж спитають: а як же їсти сирі яйця? Насправді в цьому немає нічого небезпечного. Просто висока температура свіжої відвареної пасти впливає на сирі яйця та перетворює їх у густий соус. І ваша паста стає ідеальною.
А друга складова ідеальної пасти — це власне сама паста. Обовязково свіжа та якісна. У мене — свіжі папарделе від Kulinarium Meister. Навіть на карантині є можливість замовити свіжу пасту з доставкою, чим я і скористалась.

І дуже раджу готувати одразу подвійну порцію. Бо моїй сім’ї на чотирьох осіб пасти ледве вистачило…

Про гастрономічні подорожі у Римі є ціла стаття, не забудьте прочитати її!

Рецепт (2 порції):
300 г папарделе від Kulinarium Meister
70 г тонесенько нарізаної панчети (можна замінити беконом)
2 яйця
50 г натертого сиру пекоріно романо
Чорний перець свіжого помелу
Сіль на смак

  1. Панчету викласти на розігріту пательню та підсмажити шматочки до хрусту. Викласти панчету на паперову серветку.
  2. Довести до кипіння 3 л підсоленої води. Додати пасту та варити до стану al dente. В цей самий час у розігрітій скляній мисці (щоб підігріти миску, потрібно поставити її в розігріту до 50 градусів духову шафу) збити вінчиком яйця з дрібкою солі, 20 г натертого сиру та чорним перцем свіжого помелу. З пасти злити воду й одразу ж, поки вона дуже гаряча, додати пасту до яєць й дуже інтенсивно перемішати. Додати панчету й перемішати знову. Терміново розкласти пасту по тарілках й посипати сиром, що залишився. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.