Безглютенові млинці, максимально схожі на звичайні, – чи це можливо? Чи безглютенові млинці обов‘язково повинні бути товстими і несмачними?
Отже, давайте почнемо з того, що дуже багато видів борошна складніше використати для тонких млинців. Почнемо з гречаного борошна. Товсті оладки з нього приготувати можна – рецепт ТУТ – а ось тонкі тільки з гречаного приготувати неможливо. Так само, як і з кукурудзяного. Це все тому, що безглютенові млинці гірше тримають форму, тому при перевертанні можуть просто зламатися.
Борошно, яке я використовую для цього рецепту, дуже швидко стало популярним і почало продаватися у багатьох мережах. Це – борошно сорго. Як на мене, це один з кращих видів безглютенового борошна, особливо для штучної випічки (печиво, оладки та, як виявилося, млинці). Моя донечка з‘їла першу порцію цих млинців і одразу ж сказала: хочу ще! Я рада, що в Масницю вона не залишилась без млинців:)
Рецепт (біля 10 млинців):
1 велике яйце
100 г кокосового молока
130 мл артезіанської води «Краплинка»
70 г борошна сорго
1 ст.ложка цукру або замінника цукру (у мене – еритритол)
1 велика дрібка солі
Кокосова олія для смаження
⠀
- Кокосове молоко нагріти до отримання однорідної маси. Потім охолодити до температури біля 40 градусів.
- Яйце збити віничком з цукром/замінником цукру та сіллю. Додати воду і кокосове молоко, постійно помішуючи. Потім у 2 заходи додати борошно сорго. Ретельно вимішати, щоб не було грудочок. Дати тісту постояти мінімум 10 хвилин. Якщо тісто стало занадто густим, додайте ще пару столових ложок води.
- Добре розігріти сковорідку. Додати кокосову олію. Налити на сковороду ополоник тіста і смажити поштучно з обох сторін до рум‘яності. Раджу використати сковороду мінімального діаметру, щоб млинці було легко перевертати. Смачного!!!