Гречані оладки

Рецепт плюс одразу 3 способи їх приготування!
Після того, коли я опублікувала рецепт гречаних великодніх кексів, він виявився дуже популярним серед моїх читачів, багато людей мені почали писати, що ж робити з рештою гречаного борошна. Звичайно, можна ще раз спекти гречані кекси просто так, тим більше це дуже просто. Можна приготувати гречаники і для паніровки використати гречане борошно. Але у вас все рівно щось та залишиться. Якраз стільки, скільки потрібно на гречані оладки 🙂
До того ж я пам‘ятаю, що деякі підписники просили більше gluten free рецептів, а в цих оладках немає ні грама пшениці!

Рецепт:
1 склянка / 130 г гречаного борошна
2 яйця
1 склянка / 200 мл кефіру жирності 2,5%
1 ст.ложка оливкової олії
1 ст.ложка гречаного меду
1 ч.ложка соди
1 дрібка солі
50 г солодких родзинок
1 солодке яблуко
1 ч.ложка кардамону

  1. Кардамон очистити, насіння розчавити в ступці.
  2. Яйця збити з дрібкою солі, додати кефір кімнатної температури, оливкову олію та гречану муку. Вимішати тісто.
  3. Додати родзинки, половину яблука, нарізаного кубиками, кардамон, соду та мед, нагрітий до рідкого стану. Перемішати всі інгредієнти.
  4. Існує одразу три способи приготування цих оладок. Я використала другий і третій – другий виявився найбільш швидким, а третій – найсмачнішим (принаймні на мою думку). Перший спосіб – смаження на сковороді на оливковій олії. Другий – також смаження, але на сухому грилі. Це можливо тільки у випадку, якщо у вас є електрогриль з рівний антипригарним покриттям. Жар – середній. Третій спосіб – запікання у розігрітій до 180 градусів духовій шафі протягом 25 хвилин. Подавати оладки зі свіжим, тонко нарізаним яблуком. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.