Чи знаєте ви, наскільки корисна квасоля? Чому цей продукт обов‘язково повинен бути у вашому раціоні? Причому бажано кожний день – добре, хай це буде не квасоля, а сочевиця, горох або нут, але бобові дуже важливі для нашого здоров‘я.
Бобові – це цінне джерело рослинного білка. При цьому бобові:
- Зменшують ризик запальних захворювань
- Очищають організм від токсинів
- Допомагають працювати нашому мозку
- Підтримують роботу серця та покращують еластичність судин.
Насправді про бобові можна говорити довго. Важливо одне: щоб бути здоровим, всім в обов‘язковому порядку потрібно їсти бобові. Будь-які.
Моя особиста задача в цьому році – привчити сім‘ю регулярно споживати бобові. Мої, до речі, їх люблять – за стручкову квасолю з сирною крихтою мало не бійка.
Саме цей рецепт гарнийтим, що я додала одразу 2 інгредієнти, які перешкоджають ефекту здуття, тому цю квасолю можна їсти навіть вранці!
Рецепт (2-4 порції):
300 г відвареної квасолі
1 велика цибулина
1 зубчик часнику
1 корінь петрушки
1 ч.ложка куркуми
1 лавровий лист
2 ст.ложки сметани
½ стакана овочевого бульйону або води
1 ст.ложка оливкової олії
Сіль на смак
Пластівці чилі при подачі (за бажанням)
- Цибулю нарізати напівкільцями, зубчик часника розчавити. На тертушці натерти корінь петрушки.
- Розігріти на пательні олію, додати цибулю та часник і тушкувати на середньому вогні 5 хвилин. Потім додати натертий корінь петрушки, квасолю і лавровий лист. Закрити пательню кришкою і тушкувати все разом 5 хвилин. Потім додати сметану, воду або бульйон, куркуму, сіль на смак, перемішати, знову закрити кришкою і тушкувати 20 хвилин на низькому вогні.
- Готову квасолю викласти в тарілку, зверху додайте перець чилі у вигляді пластівців. Смачного!