Скумбрія домашнього посолу (2 варіанти)

Так, це зовсім не той, магазинний смак.
Безліч разів я пробувала солону скумбрію із магазину. І мені завжди було щось не так: то багато олії, то багато солі, то якийсь незрозумілий присмак.
І ось нарешті я зважилася, щоб приготувати солону скумбрію в домашніх умовах.
Початковий досвід був такий: оселедець солити я вмію, до того ж часто засолюю сьомгу або іншу червону рибу, а також бавлюся гравлаксом.
До того ж ви, мої читачі, мене остаточно впевнили, що це правильний шлях, до того ж підказали, що більшість із вас солить скумбрію сухим способом (а не в рідині, як я спочатку думала).
Експериментуючи з варіантами посолу скумбрії, я придумала два варіанти. Думала опублікую той, що краще.
Ось тільки переможця не виявилося. Обидва варіанти посолу вийшли чудовими, у кожному своя невелика особливість. І так, я більше ніколи не купуватиму в магазині скумбрію. Це настільки різні речі, що просто ні в яке порівняння йти не можуть.

Рецепт пряної скумбрії:
1 скумбрія (в розмороженому вигляді вага патраної скумбрії біля 300 г)
1 ч.ложка з верхом солі
0,5 ч.ложки цукру
4 лаврові листи
6 шт духм‘яного перцю горошком
6 шт чорного перцю горошком

  1. Відрізати голову і хвіст скумбрії.
  2. У скляний або пластиковий контейнер на дно покласти 2 лаврових листи і по 3 шт духм‘яного і чорного перцю.
  3. Сіль змішати з цукром і рівномірно змастити скумбрію з усіх сторін (всередині теж).
  4. Викласти скумбрію в контейнер, зверху покласти лаврові листи, що залишилися і перці. Закрити контейнер і поставити в холодильник на 2 дні.
  5. Готову скумбрію очистити від тонкої плівки та кісток і подавати на стіл. Смачного!

Для приготування цієї страви потрібна виключно якісна скумбрія. Адже вам її солити, тобто вживати в сирому вигляді. Тому дуже раджу подивитися це відео.

Рецепт скумбрії з лимоном:
1 скумбрія (в розмороженому вигляді вага патраної скумбрії біля 300 г)
1 ч.ложка з верхом солі
0,5 ч.ложки цукру
4 тонких кружочки лимону (кожний розрізати навпіл)

Метод приготування такий самий, як і в попередньому варіанті, але замість спецій використовуєте лимонні дольки.

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.