Вам неабияк набридли страви з кабачків? Тоді ви маєте скуштувати смачнючий шоколадний кекс, який готується саме з цього овоча! Як результат — соковита, трохи волога випічка з яскравим ароматом шоколаду.
А тепер мої поради:
- можна використовувати як кабачки, так і цукіні;
- неважливо, молоді чи зрілі кабачки, але якщо зрілі — прибирайте насіння;
- ягоди можна абсолютно будь-які, у мене була журавлина, але підійде малина, вишня, ожина, обліпиха;
- немає ягід — використовуємо кислі фрукти, як-от яблука чи сливи;
- немає ані фруктів, ані ягід — робимо просто шоколадний кекс. Щоправда, з ягодами все одно смачніше;
- називайте цю страву як хочете — хоч кекс, хоч пиріг. І форму можна використовувати будь-яку, й порційні капкейки можна приготувати.
Ось такий універсальний рецепт 🙂
Любите шоколадну випічку? ТУТ є чудовий рецепт.
Рецепт (будь-яка форма, у мене 15*20 см, але можна стандартну кексову):
500 г кабачків
3 яйця
125 г тростинного цукру
100 мл оливкової олії
50 г какао-порошку
150 г пшеничного борошна вищого ґатунку
10 г розпушувача
Сіль (велика дрібка)
200 г будь-яких кислих ягід
- Кабачки натерти на дрібній терці або подрібнити блендером. Посолити, перемішати та залишити на 15 хвилин. Після цього віджати зайву рідину та вилити її.
- До кабачків додати яйця, цукор, оливкову олію та вимішати. Потім у три заходи додати какао та борошно. Додати розпушувач. Вимішати тісто до однорідності.
- Перекласти тісто у форму для випічки. Зверху присипати ягодами. Випікати 40-50 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовій шафі. Обов’язково перевірити готовність за допомогою дерев’яної шпажки. Подавати охолодженим. Смачного!