Мочені помідори (найпростіший рецепт)

Багато хто з вас чекає від мене рецептів консервації БЕЗ оцту.
Такі рецепти, звісно, я маю. Приміром, ваш улюблений соус базиліко не містить ані краплини оцту.
А цей рецепт — це відомі багатьом мочені помідори, трохи гостренькі (не від перцю, а від самого процесу бродіння) та такі, що лопаються у роті!
На фото ви можете побачити літрову банку та переважно помідори чері всередині. АЛЕ це просто моє побажання. Особисто мені більше подобається маринувати/солити саме цей сорт помідорів. Можна використовувати помідори сорту сливка — точно знаю, що буде смачно! Більше того, можна використовувати навіть зелені помідори (коли стане холодніше, буде актуально) й готувати так само
.
Всі пропорції із розрахунку на одну 3-літрову банку або три банки по 1 л, або шість банок по 0,5 л.
Можна використовувати як звичайні банки та закривати їх пластиковою кришкою, так і банки із закруткою.
І найважливіше.
Можна приготувати, поставити на кухні і з’їсти за 2-3 тижні.
Можна приготувати в кінці сезону та зберігати на балконі у темному місці.
Можна приготувати у будь-який час та зберігати у прохолодному темному місці, але не в холодильнику.

Рецепт (3 л):
1,5-2 кг помідорів
Декілька стебел кропу з парасольками
40 г солі
40 г цукру
20 г сухої гірчиці + трохи для присипки
Холодна вода

  1. На дно банки покласти кріп та викласти помідори.
  2. Сіль, цукор та гірчицю змішати, залити половиною склянки теплої води та розмішати. Залити у банку, потім додати холодної води до країв. Закрити кришкою, перемішати. Відкрити кришку, присипати 0,5-1 ч. ложкою гірчиці, знову закрити кришкою та поставити у темне прохолодне місце. Що холодніше, то довше готуються помідори, але в середньому 2-3 місяці. Смачного!

Коментарі · 1

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.