Смачнючий, збалансований торт із млинців — абсолютно ідеальне рішення на Масницю!
Мої друзі сказали, що це захват, а не торт! А оскільки мої друзі — знані гурмани, їх думці сміливо можна довіряти.
Від себе скажу, що торт вийшов ніжним, з дуже збалансованим смаком. Риба — саме той продукт, який легко може перебити решту смаків. Але я змогла знайти ідеальну пропорцію риби, овочів та намазки. Тому просто дотримуйтесь пропорцій і все вийде!
Млинці для торта я випікала за своїм сімейним рецептом, але ви також можете використовувати цільнозернові млинці або дріжджові млинці.
Рецепт:
10 млинців
300 г сьомги (філе або стейк)
1 великий та дозрілий авокадо
150 г фети
300 г йогурту без цукру
200 г помідорів (у мене — чері)
Половина пучка петрушки
Сіль на смак
Мікрогрін та паростки для прикрашання
Лимон
- Рибу рясно полити соком лимона, посолити та приготувати на пару протягом 20 хвилин. Якщо немає пароварки — покласти на пательню та налити 1 см води. Накрити кришкою та варити 15 хвилин. Готову рибу охолодити, потім розібрати на маленькі шматочки, викинути кісточки та шкірку.
- Приготувати намазку: збити у блендері фету з йогуртом та подрібненою петрушкою. Посолити на смак. У вас має вийти маса зі шматочками сиру.
- Авокадо очистити й нарізати слайсами якнайтонше. Помідори також нарізати тонкими кільцями.
- Скласти торт: млинець — 1,5-2 ст.ложки намазки — риба — млинець — намазка — авокадо — млинець — намазка — помідори. Так повторити 2-3 рази (мені вистачило на 3 рази). Зверху змастити залишками намазки та прикрасити паростками та мікрогріном. Дати постояти в холодильнику 1 годину та подавати на стіл. Смачного!