Млинці бувають різними, дуже різними.
Тонкими мереживними та м’якими й товстенькими.
Зі звичного пшеничного борошна та з екзотичного борошна сорго.
Шоколадні та звичайні.
А ще бувають млинці з припіком. Такі одразу містять начинку, і все, що до них треба подати, — це сметану.
Припік може бути абсолютно різним. У моєму рецепті —грибний. Але я підготувала для вас варіанти, які ви також можете використати з тим самим тістом:
- будь-який фарш, обсмажений із цибулею;
- нарізані кубиками шинка/бекон і твердий сир;
- будь-яке тушковане або запечене м’ясо, розібране на волокна;
- філе лосося, нарізане дрібним кубиком, з кріпом;
- яблука (краще без шкірки), натерті на терці, з корицею.
Шукаєте перевірені рецепти млинців?
Пропоную на ваш вибір:
Класичні млинці за сімейним рецептом
Млинці на цільнозерновому борошні
Безглютенові сорго-млинці
Дріжджові млинці
Торт із шоколадних млинців
Рецепт (13-15 млинців):
300 мл молока
2 великих яйця
50 г вершкового масла
100 г пшеничного борошна вищого ґатунку
100 г гречаного борошна дрібного помелу
1 ч.ложка солі
3 ст.ложки цукру
1 ч.ложка соди
1 ст.ложка лимонного соку
1 велика цибулина
500 г печериць
Рафінована рослинна олія для смаження
Сіль на смак для грибів
- Приготувати припік: нарізану напівкільцями цибулину підсмажити на рослинній олії разом із грибами, нарізаними пластинами, до рум’яного кольору. Посолити.
- Вершкове масло розтопити. Додати до нього молоко, яйця, сіль та цукор, перемішати. Додати пшеничне та гречане борошно, вимішати тісто. В кінці додати соду, гашену лимонним соком, і знову вимішати тісто.
- На розігріту пательню додати трохи рослинної олії, рівномірно на дно пательні викласти 2-3 столові ложки припіку, зверху налити тісто. Смажити млинець на вогні, трохи меншому за максимальний рівень, потім перевернути та підсмажити з іншого боку. Млинці виходять товстіші за звичайні — так і має бути, бо вони вже з начинкою. Підсмажити решту млинців. Подавати зі сметаною. Смачного!