Експериментую зі сніданками, які можна готувати з вечора.
Поки зробила висновок, що випічка — це найзручніше рішення, особливо якщо ця випічка несолодка або помірно солодка.
Запіканкою — звичайною чи яблучною — вже нікого не здивувати. А ось сирними мафінами з петрушкою ще й як можна! Моїм дітям дуже сподобались ці мафіни і вони попросили готувати їх щотижня.
Але якщо не на сніданок, то мафіни можна приготувати до чаю. Або ж запропонувати замість хліба. Чи подати із супом.
До речі, смак мафінів залежить від сиру. Можна навіть використати козиний, а можна з папрікою. І щоразу смак буде відрізнятися.
Рецепт (6-7 мафінів):
150 г улюбленого твердого сиру
150 г кисломолочного сиру
150 г кефіру жирністю 2,5%
50 г пшеничного цільнозернового борошна
150 г пшеничного борошна в/ґ
3 великих яйця
1 пучок петрушки
1 ч.ложка соди
1 ч.ложка солі
- Петрушку дрібно нарубити. Сир натерти на терці. Якщо у вас Термомікс — скласти в чашу (петрушку не нарізати) та подрібнити 4 с на швидкості 8.
- Додати кисломолочний сир, кефір, яйця та сіль. Перемішати, додати все борошно та соду. Ще раз вимішати тісто вінчиком. Тісто має стати достатньо густим. В Термомікс одразу докласти всі інгредієнти та на режимі «Тісто»вимісити протягом 20 с.
- Розкласти мафіни у форми. Випікати 30 хвилин за температури 180 градусів у розігрітій духовій шафі до повної готовності. Готовність визначити легко — мафіни стануть рум’яними. Смачного!