Дуже вдалий рецепт, бо він подобається дітям!
Відкрию вам один секрет: цей рецепт міг стати частиною майбутнього проєкту, який стартує у жовтні. Але не стане. І не тому, що проєкт не відбудеться або рецепт поганий, — навпаки! Причина в тому, що його достатньо складно реалізувати у форматі цього проєкту. Незабаром розповім подробиці, але якщо ви маєте дітей віком від 10 до 18 років, то вам точно буде цікаво!
Ну а тепер рецепт, що здобув популярність в американських підлітків, — стрипси (смужки) з курки зі смачним салатом!
Рецепт:
800 г курячого філе
0,5 л сироватки (можна замінити на 250 мл нежирного кефіру і 250 мл води)
2 великих яйця
2 ст.ложки кукурудзяного борошна дрібного помелу
2 ст.ложки цільнозернового борошна
1 ч.ложка копченої паприки
400 г консервованої кукурудзи
½ червоного болгарського перцю
½ пучка петрушки або кінзи
Сік ½ лайма
1 ст.ложка оливкової олії
4 ст.ложки рисової олії або рафінованої соняшникової олії
Сіль на смак
- Куряче філе нарізати смужками, бажано довгими. Замаринувати у сироватці щонайменше на 2 години, можна й на 12-24 години.
- Кукурудзяне борошно змішати з цільнозерновим, додати копчену паприку та ½ ч.ложки солі. Яйця трохи збити виделкою.
- Курячі смужки дістати із сироватки, обсушити паперовими рушниками й трохи підсолити.
- У сковороді розігріти рисову олію. Кожну курячу смужку занурити в яйця, потім у паніровку та смажити на сковороді на вогні вище середнього рівня до рум’яної скоринки з обох боків. Викласти на паперові рушники.
- Болгарський перець нарізати дрібним кубиком, петрушку або кінзу дрібненько нарубати. Змішати кукурудзу з перцем, зеленню, соком половинки лайма та оливковою олією. Злегка підсолити. Подавати курячі стрипси із салатом і на бажання із домашнім кетчупом. Смачного!