Запечені осінні овочі з гранатовим соусом

Овочі можна запікати в різних пропорціях і з різними ароматними травами. Але я хочу розкрити вам формулу ідеальної пропорції овочів, особливо у випадку, коли у вас ці овочі не вельми хочуть їсти. А ось якщо ваша сім’я овочі любить, то всю вказану порцію можуть з’їсти й за один раз.

А ще у цієї страви надзвичайно смачний соус. Робиться він за декілька хвилин, але дуже посилює смак усіх овочів у страви. Тільки прошу вас: соус використовуйте рівно для тієї кількості овочів, яку ви здатні з’їсти прямо зараз. Або налийте соус у окрему піалу – великі овочеві шматочки можна буде просто обмокувати в нього.

Ви ще не куштували рагу с сирним соусом? Тоді вам СЮДИ.

Рецепт:
200 г моркви
200 г батату
200 г картоплі
200 г болгарського перцю
200 г фіолетової цибулі
400 г цвітної капусти
1 ч.ложка сушеної петрушки
½ ч.ложки орегано
½ ч.ложки чебрецю
2 ст.ложки оливкової олії extra virgin
1 гранат середнього розміру
Сіль за смаком

  1. Моркву, батат, картоплю і цибулю очистити від шкірки, а болгарський перець – від насіння. Всі овочі нарізати великими шматочками і тільки моркву нарізати дрібніше.
  2. Цвітну капусту розібрати на суцвіття.
  3. Всі овочі скласти в велику миску, додати петрушку, сіль та оливкову олію. Перемішати руками, викласти на деко й запікати у духовій шафі 40 хвилин при температурі 180 градусів.
  4. Вижати сік гранату (для цього я використовую засіб для вичавлювання лимонного соку), змішати з орегано і чебрецем. Подавати соус до гарячих овочів. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.