Апельсинована паска без глютену та казеїну

Виявляється, паски можуть бути без глютену і без казеїну! Звичайно, це не зовсім той смак, до якого ми з вами звикли, але якщо так складаються обставини, то краще спекти такі паски, ніж ніякі.
Одразу дам декілька порад:

  • Після випічки поставте паски на плиту і дайте їм повністю охолонути;
  • Деякі продукти можна замінити: борошно тапіоки легко зробити з гранул тапіоки (я подрібнила в Термоміксі), можна замість тапіоки використати сорго, а ксантан заміняється псилліумом;
  • Без ксантану або псилліуму паски не вийдуть;
  • І дріжджі, і розпушувач потрібні, щоб втримати форму безглютенових пасок;
  • Якщо ви вживаєте молокопродукти замінюєте кокосові вершки – звичайними 33%, а кокосову олію – вершковим маслом;
  • В моєму рецепті є ананас, але по факту його смак не відчувався, тому сміливо міняйте на інші сухофрукти;
  • Можна і без мармеладу, але якщо випічка злегка опаде, то мармелад це приховає.

В іншому – просто дотримуйтесь рецепту і все вийде!

Цікавитесь оригінальною пасхальною випічкою? Тоді вам потрібен рецепт гречаних кексів.

Рецепт (6 невеличких пасочок):

Опара:
10 г свіжих дріжджів
120 г води
1 ч.ложка цукру

Тісто:
2 ч.ложки без гірки ксантана
3 яйця
100 г кокосових вершків
150 г теплої води
130 г борошна тапіоки
250 г рисового борошна + борошно для формування пасок
100 г цукру або 120 г кокосового цукру
100 г кокосової олії
1 ч.ложка солі
1 ч.ложка свіжомолотого мускатного горіху
Цедра 2-х апельсинів
2 ч.ложки розпушувача
100 г журавлини
100 г сушеного ананаса або інших сухофруктів

Мармелад:
Сік 3-х апельсинів
3 ст.ложки цукру
1 ч.ложка агар-агару

  1. Змішати дріжджі, цукор та теплу воду і поставити опару на 30 хвилин.
  2. Збити віничком 3 яйця, ксантан, кокосові вершки і 150 г води. Відкласти в сторону – протягом 15 хвилин ця суміш перетвориться на липку тягучу масу, яка потім буде працювати як глютен та утримає тісто разом.
  3. Цукор подрібнити в блендері разом з апельсиновою цедрою. Змішати з борошном тапіоки, рисовим борошном, сіллю, мускатним горіхом та розпушувачем. Додати яєчну суміш, опару, розтоплене кокосове масло, журавлину, нарізаний ананас і вимішайте тісто. Воно повинно бути трохи липким.
  4. На стіл насипати трохи рисового борошна, викласти тісто та сформувати невеликі кульки з тіста. Вкласти в формочки ви повинні гладкі кульки тіста, тому що будь-яку нерівність в готовому виробі буде дуже помітно. Розкласти кульки тіста по формочкам. Потім відправити їх на розстойку в тепле місце на 30 хвилин. Випікати в духовій шафі 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  5. Готові паски дістати і поставити в тепле місце для охолодження.
  6. Для приготування мармеладу, необхідно вичавити апельсиновий сік, додати цукор і агар. Перелити в сотейник, довести до кипіння, а потім кип‘ятити рідину 2-3 хвилини. Зняти з вогню, дати охолонути до 50 градусів (зовні мармелад стане густим). Занурити капелюшки пасок в мармелад. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.