Приголомшлива консервація — конфітюр до м’яса чи птиці, яку можна приготувати влітку, а в потрібний момент дістати і зробити зіркою вечора!
Ідея приготувати солоний конфітюр з літніх ягід не нова. В багатьох ресторанах подібні конфітюри використовують, щоб підняти страви на зовсім інший рівень. Чому ж ми на своїх домашніх кухнях не можемо зробити так само? До слова, я витратила 20 хвилин на приготування цього конфітюру.
До чого його подавати? Однозначно до свинини або до яловичих стейків. Але у моїй фантазії з’явилася ідея використовувати конфітюр до паштету з качиної печінки. Я просто передчуваю, яка це буде смакота!
Рецепт (1 баночка об’ємом 250-300 мл):
500 г червоної смородини
1 гілочка свіжого розмарину або ½ ч.ложки сушеного
50 г цукру
1 ч.ложка без гірки солі
5 г пектину
- Зняти з гілочки листочки розмарину. У блендер скласти смородину, цукор, сіль, пектин та розмарин. Все подрібнити разом.
- Перекласти масу в сотейник. Варити на середньому вогні до кипіння, помішуючи, а потім ще 5 хвилин. Далі обов’язково процідити через дрібне сито, щоб відділити кісточки та шматочки розмарину. Перелити гарячий конфітюр у стерилізовану банку. Якщо є можливість розлити конфітюр у баночки об’ємом 100 мл, це буде ідеальним рішенням. Можна споживати одразу ж після повного охолодження. Смачного! Соус краще зберігати в темному прохолодному місці.