Коли настає сезон полуниці, з’являється бажання їсти її без зупинки: з цукром, сметаною, вершками, м’ятою, корицею, свіжою, у вигляді соусу або навіть в салаті.
Сьогодні я пропоную вам випити полуницю – у вигляді полуничного мохіто, у моєму рецепті – без алкоголю. Але ви можете додати рому, буде дуже гарно пасувати до полуничного смаку мохіто. Оскільки я готувала мохіто з розрахунку на те, що його будуть споживати й діти, то ж й рому я не додавала. Окрім того, міцні напої – не моє… Тому питання чи додавати алкоголь, чи ні, нехай залишиться за вами.
Рецепт:
300 г стиглої полуниці
3 гілочки м’яти
3 ст.ложки коричневого цукру дрібного помелу
1 лайм
Лід из 200 мл води (я раджу використовувати воду “Краплинка” – артезіанська вода за чесною ціною, та ще й з доставкою додому)
0,5 л газованої води
Листочки м’яти зняти з гілочок. Полуницю промити та очистити. Лайм гарно пом’яти руками, після чого розрізати навпіл, витиснути сік та відділити м’якіть від білих плівочок. До блендеру покласти полуницю, листочки м’яти, коричневий цукор, сік та м’якіть лайму та лід. Подрібнити на максимальній потужності й додати газовану воду.
Розлити по стаканам, прикрасити кружальцем лайму та смакувати в літню спеку!