Окрошка на курячому бульйоні

2 роки експериментів з окрошкою, щоб зрозуміти, яка ж вона – окрошка, яка мені подобається.
Але почну з початку. З дитинства окрошка – не моя найулюбленіша страва. Але одного разу в шалену спеку я замовила в ресторані окрошку, і вона виявилась надсмачною. Щоб зрозуміти, чому ж мені не подобалась ця страва раніше, я попросила своїх читачів поділитися секретами своєї окрошки. І почала власні експерименти. Варіанти з ковбасою я одразу відклала в сторону – ми просто не їмо ковбасу. Квас з магазину мені також не сподобався. А от домашній – навпаки, але в такому випадку приготування окрошки потребувало ретельної підготовки. Що перетворювалоїї з швидкої страви на нешвидку. За порадою багатьох і на дитяче щастя прибрала зелену цибулю. А також посолила кріп, перш ніж додала до супу. 
І в мене все вийшло 🙂 Таку окрошку я готова їсти щоденно все спекотне літо, а ще – теплої осені та весни. Наступного року хочу поекспериментувати з рибою та креветками в окрошці, але поки ділюся рецептом з куркою.

Любите холодні супи? Гаспачо – ваш варіант.

Рецепт:
4 відварених яйця
2 відварених курячих стегна без шкірки
0,5 л курячого бульйона
4 невеличкі картоплі в мундирах
4 огірка
1 великий пучок кріпу
0,5 л кефіру 1% жирності, краще використовувати термостатний
1 ч.ложка гірчиці (в мене – не дуже гостра, але можливі варіанти за смаком)
1 ст.ложка соку лимону
Сіль за смаком

  1. Очищену картоплю, яйця, огірки та відварену курку нарізати дрібним кубиком.
  2. Кріп нарубити дрібнесенько, посолити, ретельно вимішати з сіллю та залишити на деякий час, щоб кріп став м’яким.
  3. Холодний курячий бульйон процедити через дрібне сито. Змішати з кефіром, гірчицею та соком лимону. Залити нарізані овочі та м’ясо бульйоном з кефіром, додати кріп, перемішати. Смачного!

Якщо хочете приготувати рраніше, а подавати окрошку пізніше, можна нарізані овочі з куркою зберігати окремо, кріп с сіллю окремо, а заливку приготувати прямо перед подачею.

×
Товар додано в кошик

Немає товарів у кошику.