Я витратила 5 хвилин на приготування та 55 хвилин на випічку – і апельсинові квадратики готові! Хоча ви можете себе не стримувати: цей десерт можна приготувати і в формі пирога, і у формі кексу, і у формі маленьких порційних кексів. Будь-яке ваше бажання! Та й ви навіть можете взяти форму більшого розміру, тоді квадратики будуть більш низькими, ніж мої, але на смак це не вплине.
З приводу цукру – його я додала дуже помірно. Якщо ви розумієте, що любите солодкі десерти, просто додайте більше цукру в начинку.
Апельсинові маффіни – також чудовий варіант випічки. Спробуйте!
Рецепт (форма діаметром 20 см або кексова форма):
100 г вершкового масла з холодильнику
150 г пшеничного борошна вищого сорту
Велика дрібка солі
1 жовток
2 апельсина середнього розміру
250 мл ряжанки
3 великих яйця
70 г цукру+1 ст.ложка цукру
2 ч.ложки кориці
2 ст.ложки коричневого цукру
- В блендер скласти вершкове масло, нарізане кубиками, додати сіль, цукор та борошно. Подрібнити до крихти. Додати жовток, подрібнити ще раз. У вас має вийти велика крихта.
- У змазану вершковим маслом форму для запікання викласти тісто. Просто розкидайте велику крихту на дно, не потрібно притискати її та формувати корж. Якщо у вас невелика форма, у вас буде 2 шари крихти – це також нормально.
- Зняти цедру одного апельсину, вичавити сік 2-х апельсинів. У чашу блендера скласти яйця, додати апельсиновий сік, цедру, цукор та ряжанку. Подрібнити до однорідності.
- Залити апельсиновою масою крихту. Зверху дуже обережно по всій поверхні рівномірно насипати корицю, а потім так само рівномірно – коричневий цукор. Випікати у розігрітій до 170 градусів духовій шафі 55 хвилин. Ознака готовності – невеликі тріщинки на коричній скоринці. Готовий десерт повністю охолодити, дістати з форми та нарізати на квадратики. Смачного!