Запіканка з індичкою та гарбузом

Запіканка – це завжди швидко та смачно. Тому що 2 в 1, тому що не потрібно витрачати час на гарнір, тому що готується швидше, ніж все окремо.
Як і в кожному моєму рецепті. в цій запіканці є свої секрети. І якщо ви їх знаєте – у вас точно все вийде, а якщо ні – жодних гарантій. У цій запіканці одразу 2 секрети.
Перший – це нарізка картоплі та гарбуза. Їх потрібно нарізати максимально тонко, можна економкою або шинковкою. Але запам’ятайте: якщо овочі нарізали товстіше, просто наріжте товстіше й індичку. У мене – 1 мм товщина овочів та 1 см товщина індички. Якщо ви нарізали овочі товщиною 2 мм, то й індичку наріжте товщиною 2 см. І готуйте в 1,5 рази довше.
Другий секрет – часник. Не любите часник – це просто не ваш рецепт. Тому що увесь смак цієї страви у поєднанні часника, гарбуза та спецій.

Шукаєте інші рецепти запіканок? Подивіться рецепт запіканки зі скумбрією та запіканки з цвітною капустою.

Рецепт (форма для запікання 18 см діаметр):
400 г картоплі
400 г гарбуза
400 г філе індички
50 г сиру грано падано або пармезану
4 зубки часнику
2 ч.ложки сушеного чабрецю
2 ч.ложки сушеного базиліку
1 ч.ложки кунжуту
Сіль на смак
Маленький шматочок вершкового масла

  1. Картоплю очистити, нарізати слайсами товщиною 1 мм та скласти їх у воду. Гарбуз нарізати такими самими слайсами товщиною 1 мм. Філе індички нарізати шматочками товщиною 1 см. Часник натерти на дрібній тертушці. Сир також натерти.
  2. Змішати чабрець, базилік та кунжут.
  3. Форму для запікання змазати вершковим маслом. Викласти третину картоплі на дно, сформувати основу запіканки. Другий шар – половина гарбуза по всій площі форми. Посолити, присипати чвертю спецій та викласти половину часнику. Потім в один шар щільно викласти індичку. Посолити, присипати ще чвертю спецій. Викласти третину картоплі, посолити, додати спеції, решту гарбуза, часнику, зверху шар картоплі, посолити та присипати рештою спецій.
  4. Шматок фольги згорнути навпіл та сформувати кришку для форми для запікання. Фольгу щільно притиснути до запіканки. Запікати у розігрітій до 190 градусів духовій шафі 30 хвилин. Потім фольгу зняти, присипати сиром та запікати ще 10 хвилин. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.