Паска з начинкою з вершкового крему та з ягодами

Цей Великдень вам запам’ятається, адже вперше я вирішила приготувати пасочку з начинкою. І не просто з начинкою, а з начинкою з вершкового крему та з ягодами. Вийшла чудова святкова випічка!
Щодо тіста. Я вирішила, що легке повітряне тісто на вершках — чудовий варіант для цього різновиду паски. Зазвичай я готую більш здобне та пряне тісто — таке, як у моєї фірмової пасочки.
Але для цієї паски головне начинка, тісто ж має бути легким та в міру жирним!
Одразу відповім на запитання, чи можна цю паску готувати без начинки. Так, можна, просто додайте сухофруктів. Але майте на увазі — ця пасочка ніжна й легесенька, багато хто саме такі любить, проте вона трохи пріснувата. Я майже не додала спецій та й цукру якнайменше, тож раджу додати і спецій, і додатково 50 г цукру.

Рецепт (3 пасочки, діаметр дна форми 8-9 см):
Опара:
30 г свіжих дріжджів
2 ч.ложки цукру
250 мл вершків жирністю 20%
170 г просіяного пшеничного борошна вищого ґатунку

Тісто:
Опара
3 яйця + 2 жовтка
200 г цукру
Дрібка солі
500 г просіяного пшеничного борошна вищого ґатунку
100 г вершкового масла кімнатної температури
1 ч.ложка мускатного горіха
Цедра 1-го лимона

Начинка:
375 г сиру маскарпоне
200 мл вершків жирністю 20%
100 г цукру
150 г будь-якої кислої ягоди (у мене — розморожена вишня, можна взяти малину, лохину, смородину)

Глазур:
50 мл вершків жирністю 20%
50 мл молока
90 г шоколаду
Присипка або прикраси

    1. Замісити опару: теплі вершки із цукром та дріжджами. Розмішати до однорідності. Додати борошно та вимішати. Опара має вийти липкою та трохи рідкою — так і має бути. Перекласти до миски, накрити, дати підійти. Якщо на кухні тепло, а дріжджі свіжі, то за 30 хвилин тісто збільшиться удвічі.
    2. Збити яйця із жовтками, сіллю та цукром. Додати мускатний горіх, лимонну цедру, всю опару та 200 г борошна. Вимісити тісто. Потім додати ще 200 г борошна та вимісити. Додати вершкове масло кімнатної температури та вмішати його в тісто. І наостанок додати решту борошна та вимісити тісто. Загалом, процес вимішування має зайняти не менше 20 хвилин. Можливо, ви додасте на 50 г більше борошна — це залежить від його якості. Тісто має вийти трохи липким. Готове тісто залишити в теплому місці на підйом на 2-3 години.
    3. Тісто розкласти у три форми. Накрити рушником та залишити на 30 хвилин — тісто має збільшитися удвічі. Випікати пасочки 45-50 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовій шафі.
    4. Готові паски повністю охолодити. Зверху зробити надрізи по колу.
    5. М’якоть дістати, кришечку з тіста зберегти (етап на фото).
    6. Приготувати крем: міксером збити маскарпоне з вершками та цукром до отримання щільної маси. Додати ягоди, перемішати.
    7. Наповнити пасочки кремом. Зверху накрити отвори кришечкою з тіста.
    8. Приготувати глазур: нагріти вершки та молоко до перших ознак кипіння, зняти з вогню, додати шоколад та вимішати. Глазур охолодити до 50 градусів, полити паски та прикрасити. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.