Випічка, яку я люблю:
- За 5 хвилин
- Тісто, яке не потрібно розкачувати
- Тільки прості інгредієнти
- Не потрібно форм для вирізання красивих кружечків
- Швидше спекти, ніж сходити в магазин за печивом 🙂
І коли ви читатимете рецепт, не дивуйтеся кількості цукру.
Так, настільки мало — це не помилка.
Я із самого початку хотіла додати більше цукру, присипати ним сливи. Але забула…
Хоча, знаєте, мені цукру вистачило! І не тільки мені, але й дітям! Тому раджу не збільшувати його кількість. Спробуйте спочатку з такою кількістю — зрештою, зможете збільшити солодкість наступного разу.
Шукаєте більше простих рецептів? Подивіться рецепт схожого пісочного печива.
Рецепт (20 шт. печива на 1 деко):
100 г волоських горіхів
100 г замороженого вершкового масла
50 г цільнозернового борошна
150 г пшеничного борошна в/ґ
25 г коричневого цукру
1 яєчний жовток
Дрібка солі
10 слив сорту угорка
- Горіхи скласти у блендер та подрібнити якнайдрібніше.
- У блендер додати заморожене масло, нарізане невеликими кубиками, сіль та цукор. Подрібнити до крихти. Додати все борошно, жовток, і знову подрібнити блендером, поки тісто не почне формуватися у грудку.
- Отримане тісто викласти на харчову плівку. Сформувати ковбаску діаметром 4-5 см. Я це роблю прямо у плівці. Покласти у холодильник на 2-3 години.
- Деко застелити пергаментом. Розкрити харчову плівку, нарізати тісто кружальцями товщиною 0,5-0,7 мм. Викласти на деко.
- Сливи розрізати навпіл, кісточку викинути. На кожній половинці слив зробити надрізи у формі віяла, яке потрібно злегка розкрити, натиснувши на сливу. Викласти сливи на печиво розрізом донизу (це важливо!). Запікати у духовій шафі, нагрітій до 180 градусів 10-15 хвилин, аж поки печиво не стане рум’яним. Обережно зняти його з дека (пісочне печиво дуже ніжне). Дати охолонути. Подавати з чаєм, кавою або молоком. Смачного!