Томати, мариновані у яблочному соці

Багато яблук та помідор? Потрібна швидка і смачна консервація?
Тоді вам сподобається мій новий рецепт.
Правда, як і часто це буває з консервацією, цей рецепт не зовсім мій, а моєї улюбленої хрещеної.
Чому я часто користуюся її рецептами?
Перша причина – вона приголомшлива господиня, готує просто чудово. При цьому слідкує за харчуванням своєї сім‘ї, нічого смаженого у фритюрі в їх раціоні не буває.
По-друге, вона саме та людина, завдяки якій у мене з‘явився город. Адже у неї він є. І це город мрії – вона вирощує стільки різновидів овочів, фруктів та ягід, що просто диву даєшся.
По-третє, від нашої дачі до будинку хрещеної – 5 хвилин пішки. Значить ми можемо ділитися одна з одною своїм урожаєм. Частіше вона зі мною, звичайно:)
І ось цей рік виявився настільки урожайним на яблуки, що я кожен день хожу до хрещеної і допомогаю їй збирати її урожай. І обробляти його.
Я вже давно заглядалася на рецепт помідорів, маринованих у яблучному соку. Адже мене неодноразово ними пригощали, і це завжди було дуже смачно. І в цьому році все співпало: багато яблук і багато помідорів, тому я одразу ж записала рецепт хрещеної, приготувала його і ділюся з вами!

Рецепт маринованих овочів від моєї крещеної ТУТ.

Рецепт (з розрахунку на 2 літрові банки):
1,5-2 кг дрібних помідорів (краще, щоб частина була помідорами черрі)
1 літр домашнього яблучного соку
1 ст.ложка солі
2 ст.ложки цукру
2 ч.ложки яблучного оцту (для тих, хто переживає, щоб консервація не вибухнула – я не додавала)

  1. Помідори помити і розкласти по 2-м літровим стерилізованим банкам.
  2. Закип‘ятити літр яблучного соку. Залити ним помідори, прикрити кришкою і дати постояти 10 хвилин.
  3. Злити сік в каструлю, додати сіль і цукор і повторно довести до кипіння. В цей же час простерилізувати 2 кришки для закрутки банок.
  4. Якщо хвилюєтеся, що банка може вибухнути, додайте по чайній ложці оцту в кожну банку. Потім залийте яблучним соком помідори і одразу ж закатайте банки. Укутайте банки в ковдру і дайте повністю охолонути. Пробувати помідори мінімум через 1 місяць, але краще через 2-3 місяці. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.