Універсальний пісний пиріг із сирною начинкою

Одразу пояснюю три слова з назви пирога:
Універсальний
Пісний
Сирний
Універсальний — тому що я вже двічі готувала цей пиріг із різними видами тіста Kulinarium Meister. І двічі отримувала різні, але однаково смачні результати. Більше того, в перший раз я використала тісто для піци, а в другий — тісто для лазаньї. Але впевнена, що можна використовувати й листкове тісто. Як бачите, рецепт дійсно універсальний.
Пісний — тому що справді зовсім без продуктів тваринного походження. Сирний — тому що із сиром тофу, а тофу — також сир, отже, я маю рацію 🙂
І головне. Причина, чому я придумала цей рецепт, — хотіла  надихнути вас на участь у батлі від Kulinarium Meister, в якому ви можете виграти дійсно цінні призи! Наприклад, у цьому місяці — це пароварка! Отже, брати участь точно треба, тим паче переможців визначають судді, і я — одна із суддів, тому чесність конкурсу гарантую.
Батл проходить кожен місяць. Тема батлу березня — пісні рецепти! Тож читайте всі подробиці ТУТ і беріть участь. Вірю, що саме ви станете переможцем березня, а може, й квітня чи травня. Все у ваших руках 🙂

Рецепт:
1 упаковка тіста для піци Kulinarium Meister
500 г грибів ерінгів (можете замінити на гливи)
300 г сиру тофу
300 г цибулі порей
3 великі зубки часнику
300 мл томатного соку
1 ч.ложка сушеного базиліку
1 ч.ложка сушеного орегано
1 ч.ложка сушеного чебрецю
3 ст.ложки оливкової олії
Сіль на смак
Насіння льону для прикрашання

  1. Змішати базилік, орегано, чебрець і сіль. Половину пряної суміші перемішати з томатним соком.
  2. Білу частину цибулі порей нарізати тонкими напівкільцями. Ерінги — пластинами. Часник натерти на найдрібнішій терці чи пропустити через часникодавку. Розігріти оливкову олію, викласти на пательню цибулю, гриби, часник і підсмажити на середньому вогні до м’якого стану. Додати спеції, що залишились, та сіль. Смажити далі до моменту, поки не випариться зайва волога. Але гриби із цибулею не мають бути золотавими, це важливо. У кінці дати начинці охолонути до кімнатної температури.
  3. Тофу натерти на терці. Перемішати з грибами.
  4. Тісто для піци розрізати навпіл. Розділити начинку на 4 частини. На довгий бік тіста викласти начинку та завернути в трубочку. Повторити те саме з усім тістом.
  5. Форму для запікання намастити оливковою олією. Викласти у форму трубочки по спіралі. Зверху налити томатний сік зі спеціями, посипати пиріг насінням льону. Запікати пиріг 40 хвилин за температури 180 градусів у духовій шафі. Пиріг смачний як гарячий, так і холодний. А ось після зберігання в холодильнику пиріг перед подачею краще розігріти. Смачного!

P.S. Якщо будете використовувати тісто для лазаньї, беріть удвічі більше томатного соку. Якщо оберете листкове тісто — краще томатний сік взагалі не використовувати.

×
Товар додано в кошик

Немає товарів у кошику.