Приготувати гарбузовий латте дуже легко, навіть у домашніх умовах. І вам зовсім необов‘язково мати спеціальну кавоварку 🙂
Я давно хотіла приготувати саме цей вид кави. Навіть не знаю чому – можливо, причина полягає у моєму великому коханні до цього напою. А можливо через те, що я продовжую шукати способи полюбити цей складний для мене овоч. До речі, у мене це виходить! Чого тільки вартує гарбузово-лимонне печиво й паста з гарбузем та шавлією.
Що цікаво, так це унікальна щільна пінка у цього напою. Всі ми знаємо, що в домашніх умовах ми просто п‘ємо каву з молоком. Латте – тільки за наявності спеціальної машинки або в кав‘ярні. Але виявилося, щов гарбузовому латте пінка таки виходить. Нехай і не на 100% ідеальна, але набагато краща, ніж просто з молока!
До речі, для цього рецепту можна використовувати не тільки коров‘яче, але і кокосовое молоко. Також дуже смачно!
І хвилинка для гурманів. Гарбузовий латте дивним чином поєднується із запеченим гарбузом (це зрозуміло) та шматочками витриманого козячого сиру. Ось ці 3 продукти створюють просто неперевершене поєднання.
Рецепт:
100 г запеченого гарбуза (без олії, цукру та солі)
250 мл молока (коров‘ячого або кокосового)
1 ч.ложка меду
½ ч.ложки меленої кориці
2 чашки еспресо або іншої міцної кави
- Попередньо запечіть гарбуз: наріжте великими шматками, викладіть у жароміцну форму та додайте на дно форми воду. Запікайте у духовій шафі за температури 180 градусів до готовності – залежно від розмірів шматків гарбуза та його сорту це буде від 30 хвилин.
- 100 г запеченого гарбуза без шкірки покладіть у блендер. Додайте молоко, корицю та мед. Подрібніть все до отримання однорідної маси. Потім обов‘язково перетріть гарбузове молоко через дрібне сито, щоб у нашому латте не було овочевих шматочків.
- Приготуйте концентровану каву вашим улюбленим способом. У цей же час в сотейнику або мікрохвильовці нагрійте гарбузове молоко. В чашку налийте каву, зверху додайте гарбузове молоко. Пити гарячим та отримувати задоволення:)