Гарбузовий соус, який прикрасить будь-яку страву: хоч м’ясну, хоч овочеву. І все це за рахунок того, що до соусу додаються певні спеції. Я написала, що цей соус “до всього”. Але до чого саме? Давайте я перелічу:
- Будь-яке рублене м’ясо, включно з котлетами або тефтелями (на фото – котлети з сочевицею)
- Відварене м’ясо та птиця, включно з м’ясом, приготованим у сувіді
- Цвітна капуста або броколі на пару чи у відвареному вигляді
- Запечена морква, картопля, гарбуз або батат
- Мікс овочів, запечених або на пару
- Будь-які відварені бобові (квасоля, нут, стручкова квасоля)
Є два способи, як подавати соус. Можна просто полити соусом приготовані овочі або м’ясо. А можна протушити в соусі вже готові продукти.
І, до речі, частину соусу можна заморозити та використати пізніше.
Рецепт:
250 г гарбуза
120 г моркви
120 г ріпчастої цибулі
2 великих зубчика часнику
200 г кокосових вершків
400-500 мл води «Краплинка»
1 ч.ложка міксу спецій
Сіль за смаком
Мікс спецій:
1 ч.ложка зіри
1 ч.ложка коріандру
2 бутони гвоздики
1 ч.ложка куркуми
½ ч.ложки гострого червоного перцю
½ ч.ложки мускатного горіху
- У ступці розтерти зіру, коріандр і гвоздику до стану дрібного порошку. Додати куркуму, гострий перець й натертий мускатний горіх. Перемішати спеції та скласти в скляну ємність для зберігання.
- Великими шматочками нарізати цибулю, моркву, гарбуз і часник. Скласти овочі в каструлю, додати кокосові вершки та тушкувати 30 хвилин на середньому вогні.
- Додати сіль, чайну ложку міксу спецій та воду «Краплинка». На низькому вогні довести соус до кипіння та проварити 3-4 хвилини. Потім подрібнити до однорідного стану. Подавати у гарячому або теплому вигляді. Смачного!