Скумбрія, яку треба їсти тільки холодною! Тому що саме холодною ця риба відкриває всі свої кращі сторони і приховує гірші.
Я продовжую намагатися привчати вас до риби. А одна з найдоступніших риб у нашому регіоні – це скумбрія. І я знаю всі аргументи, чому ви не любите цю рибу. І частково навіть приймаю їх. Але переконувати вас вважаю своєю задачею. Щоб більшість українців могли харчуватися доступною для нашого регіону рибою.
Доречі, ця страва може подаватися не тільки до гарніру або салату (наприклад, до ЦЬОГО), але й пасуватиме у вигляді закуски. Просто наріжте рибу кружальцями та насолоджуйтесь в найсильнішу спеку!
Рецепт:
2 цілі тушки скумбрії, з нутрощами
1 морквина
50 г зеленого горошку или стручкової квасолі
2 відварених вкруту яйця
4 пера зеленої цибулі
4 гілочки кріпу вбо петрушки
2 ч.ложки желатину
Сіль та перець свіжого помолу за смаком
- Головне – правильно обробити рибу. Голову зрізайте разом з передніми плавниками – і в сміття. Тепер з двох сторін хребта (зверху) зробіть надріз до хвоста. Обережно видаляйт хребет, одночасно з кишками. Ваша задача, щоб дві філейки риби були скріплені між собою в районі живота. Решту – в тому числі нижні плавники – вирізаємо та викидаємо.
- Яйця очистити та нарізати четвертинками. Моркву – тонкими довгими полосками. Зелень дрібно порубити.
- Кожну рибну філейку присипати 0,5 ч.ложки желатину, сіллю перцем та зеленню. Викласти уздовж всієї тушки моркву, яйця, горох або стручкову квасолю, зелену цибулю. Завернути скумбрію рулетом. Далі, для закріплення форми, можна використовувати або фольгу, або харчову плівку. Це допоможе надати рибі форму рулету.
- Готувати рибу в пароварці або запікати у духовій шафі 25 хвилин (температура 180 градусів). Потім, не знімаючи плівку чи фольгу,повністю дати рулету охолонути. І тільки після цього знімати оболонку та нарізати. Смачного!