Особисто я вважала цей рецепт святковим. Готувала його на Пасху – якось символічно, розрізаєш котлету, а там – яйце. Але тепер, думаю, буду готувати цю страву і на кожний день. Тому що в моєму варіанті рецепт виходить швидким та смачним!
Чому?
В оригіналі шотландські яйця готуются у фритюрі. Якщо чесно, жодного разу в житті я не готувала нічого у фритюрі – мені категорично не подобається їжа, приготована таким способом. Навіть котлети по-київськи я переінакшила, щоб не смажити їх у фритюрі.
Так, замість фритюра я вирішила шотландські яйця запекти. І це виявилось дуже правильним рішенням, завдяки якому я ще й багато часу зекономила.
Рецепт:
700 г яловичої лопатки
15 перепелиних яєць
100 г фіолетової цибулі
5 в‘ялених помідорів
2-3 зубчика часнику
Невеликий пучок зеленої цибулі
2 ч.ложки гірчиці
4 яйця
100 г панірувальних сухарів
2 ст.ложки рослинної олії
Чорний перець свіжого помолу
Сіль за смаком
- Перепелині яйця відварити до готовності. Охолодити під холодною водою, очистити.
- М‘ясо провернути на м‘ясорубці з крупною решіткою. В фарш додати дрібно нарізані фіолетову і зелену цибулю, в‘ялені помідори і часник. Також в фарш додати гірчицю, 2 яйця, сіль та перець. Після ретельно вимішати фарш.
- 2 яйця збити в глибокій тарілці. В іншу тарілку висипати панірувальні сухарі.
- Наліпити круглих котлет, закладуючи всередину перепелине яйце. Кожну котлету вмочити у збитих яйцях, а потім в сухарях. Викласти шотландські яйця у форму або на деко, змащене олією.
- Запікати котлети 30-40 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовій шафі. Котлети смачні і в гарячому виді, і після того як їх розігріти. Смачного!