Грибний суп с водоростями вакаме

Не лякайтесь водоростів, коли читаєте назву рецепту! Наразі купити вакаме не проблема, є купа інтернет-магазинів, а ще лавки з азіатськими товарами. Ось я, наприклад, водорості вакаме купила на Столичному ринку у Києві всього лише за 35 грн. І порції мені вистачить на 2-3 таких супа! Так що це не тільки корисно, але ще й вигідно.

Доречі про користь. Ще в моєму дитинстві говорили, що їсти морську капусту просто необхідно. Адже в ній міститься багато йоду, що виводить радіонукліди. Чорнобиль вже відбувся, то ж мені, як киянці, розмов про йод дісталося дуже багато. Разом з капустою, яку я зненавиділа. 

Пройшов час, і зараз перше, що я замовляю в азійських ресторанах, це побільше страв з різними водоростями, включно з улюбленими вакаме. Може так я збільшую вміст йоду в організмі, а може просто зрозуміла цей смак. 

Любите азіатську кухню? Тоді пропоную до супу приготувати лапшу удон!

Рецепт (3 л супа):
500 г печериць
200 г картоплі
200 г моркви
200 г суцвіть брокколі
2 ст.ложки сушених водоростей вакаме
2 ст.ложки рослинної олії нейтрального смаку (у мене – виноградна)
10 відварених перепелиних яєць
2 ст.ложки концентрованого соєвого соусу
Сіль за смаком
Сушені пластівці перцю чилі за смаком та бажанням

Овочевий бульйон:
1 морква
1 цибулина
3 великих зубчика часнику
2 стебля селери
1 кочерижка брокколі
Половина пучка петрушки
1 ч.ложка чорного перцю горошком
1-3 см корню імбиру (чим більше, тим гострішим буде суп, я додавала 1 см)
2 л артезіансько води, у мене це завжди вода Краплинка

    1. Відварити овочевий бульйон. Моркву, цибулю і часник очистити та нарізати великими шматками. Додати розрізані кочерижку брокколі, стебла селери, імбир, петрушку та перець. Залити водою Краплинка, варити на середньому вогні 40-50 хвилин після кипіння. В кінці процідити, овочі викинути.
    2. Печериці розрізати на 4 частини і підсмажити на сковорідці на олії. Гриби мають зменшитись у розмірі та стати золотавого кольору.
    3. Картоплю та моркву очистити та нарізати пластинами. В киплячий бульйон додати овочі й варити їх 15 хвилин на середньому вогні. Потім додати суцвіття брокколі, підсмажені гриби, водорості вакаме та соєвий соус. Варити все разом 7 хвилин. В кінці досолити за смаком.
    4. Подавати суп у гарячому вигляді з очищеними перепилиними яйцями. За смаком присипати суп пластівцями перцю чилі. Смачного! 

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.