Страва із стручкової квасолі, яку я частіше всього готую!
І я нарешті поділюся з вами її рецептом 🙂
Отже, стручкова квасоля – дуже корисний овоч, який купити можна протягом всього року. Влітку та восени – у свіжому вигляді, ну а взимку можна використати в замороженому. Причому саме так, не розморожуючи, квасолю потрібно додавати в страву. З іншими інгредієнтами у вас також не виникне проблем.
Хто мене давно читає, той знає, що я досить велику увагу приділяю бобовим у раціоні. Мінімум тричі в тиждень потрібно їсти горох, квасолю, сочевицю, стручкову квасолю або інші види бобових. Гороховий або сочевичний суп ччасто виручає мене, але цього недостатньо. Стручкова (або ж спаржева, як багато хто її називають) – відмінний варіант урізноманітнити харчування і додати користі. А цей рецепт найшвидший і подобається усій сім‘ї!
Рецепт:
400 г стручкової квасолі
2 великих соковитих помідори
2 болгарських перці
2 ріпчастих цибулі
4 зубчики часнику
4 ст.ложки оливкової олії
Зелень на ваш вибір (петрушка, кріп, базилік, кінза)
Сіль на смак
- Квасолю покласти в киплячу підсолену воду і варити 5 хвилин. Потім воду злити, дати квасолі охолонути і очистити від бокових жорстких волокон. Якщо використовуєте заморожену квасолю, цей етап потрібно пропустити.
- У великій пательні нагріти оливкову олію. Розчавити пласкою стороною ножа зубчики часнику. Додати в сковороду, обсмажувати до легкого золотистого кольору на середньому вогні. Додати цибулю і болгарський перець, нарізані напівкільцями. Тушкувати при закритій кришці на середньому вогні 10-15 хвилин.
- Помідори обдати окропом, зняти шкірку, подрібнити в блендері до пюреподібного стану.
- У пательню додати квасолю і тушкувати 10 хвилин. Потім додати томатне пюре та сіль. Тушкувати ще 10 хвилин, додати зелень, накрити сковороду кришкою, зняти з вогню і залишити на 10 хвилин. Смачно і в холодному, и в гарячому вигляді. Смачного!