Люблю, коли діти воюють за десерт:)
Особливо, якщо це досить корисний десерт!
Цю страву можна спокійно віднести до простих: тут немає тіста, духовка вам також не потрібна. Плита — так, вона потрібна, але ненадовго. Головне — це блендер і холодильник! Скажу декілька слів про сир: оскільки я терпіти не можу перетирати його (а це потрібно робити для багатьох сирних десертів), то я починаю придумувати, як приховати цю неідеальність сиру. Блендер — оптимальний та найпростіший варіант. Так само свого часу я вчинила з найпростішим сирним пирогом — просто скористалася цим чудом кухонної техніки. Другий секрет — це вершки. Мені хотілося приховати сирну кислоту, і такий інгредієнт як вершки мені якраз дуже став у нагоді!
Рецепт (4-6 порцій, залежно від розміру):
1 кг сиру (жирність 5-9%)
400 мл вершків 15%
200 г чорниці
4-6 ст.ложок коричневого цукру
20 г желатину
3 ст.ложки води «Краплинка»
М’ята для прикраси
- Желатин залити водою і дати йому набрякнути 15 хвилин.
- Сир розділити на 2 частини.
- У чашу блендера покласти половину сиру, 300 мл вершків, половину цукру та збити.
- На плиті підігріти желатин до повного його розчинення та гарячого стану. Але не доводьте до кипіння!
- Половину желатину додати до сирної маси. Збити повторно, розлити по формах та покласти у морозилку на 10 хв.
- У блендер скласти чорницю, сир, що залишився, вершки та цукор, подрібнити. Додати желатин та повторно подрібнити. Залишити у теплому місці. Потім розлити другим шаром у формочки. Поставити в холодильник до повного застигання. За бажанням прикрасити м’ятою. Смачного!