Запечені котлети з індички з додаванням зелені

Соковиті та ароматні котлети з індика в духовій шафі – це дуже смачна страва для всієї сім‘ї!
Такі котлети особливо смачно готувати весною та влітку, коли зелені багато і вона має потужний аромат та смак! Причому саму зелень ви можете вибрати за своїм бажанням: на цей раз у мене були стандартні зелена цибуля, кріп та петрушка, але ще я пробувала готувати такі котлети з кінзою (на любителя, все-таки кінза краще свіжа, як у цьому рецепті), з базиліком – фіолетовим та зеленим, чебрецем та орегано. Тут головна умова – 2 пучки зелені. Тієї, яку ви любите. Від цього й буде залежати кінцевий результат.

Рецепт:
1 кг стегна індички (з кісткою)
1 велика цибулина
200 мл молока
2 шматочки хліба, краще цільнозернового без насіння та інших добавок
1 яйце
100 мл вершків жирністю 10-15%
2 пучки зелені (у мене в рівних частинах зелена цибуля, петрушка та кріп)
4 ст.ложки кукурудзяного борошна
Сіль та перець на смак
Соняшникова олія, щоб змастити деко

  1. Зняти м‘ясо індички з кістки, шкіру відокремити. М‘ясо нарізати великими шматочками, щоб було зручно подрібнювати.
  2. Хліб замочити в молоці на 10 хвилин.
  3. Цибулю почистити та крупно нарізати.
  4. Пропустити через м‘ясорубку м‘ясо індички, віджатий від молока хліб та цибулину. Фарш перемішати, додати яйце, сіль та перець, 100 мл вершків та 100 мл молока, які залишились від замочування хліба. Вимішати фарш та відправити його в холодильник на 1-8 годин.
    Зелень дрібно нарізати та додати у фарш, перемішати.
  5. Деко, застелене пекарським папером або силіконовим килимком, змастити олією.
  6. Зформувати великі котлети, обсипати їх кукурудзяним борошном і викласти на деко. Запікати котлети 30-40 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовій шафі до утворення золотистої скоринки. Смачного!
×
Товар додано в кошик

Немає товарів у кошику.