Після цього рецепту ніхто не скаже, що вживати овочі взимку – це дорого! Тому що навіть з кореневої селери та звичайної моркви можна приготувати смачну, корисну та навіть візуально красиву страву!
Скажу вам чесно, цю запіканку з’їли одразу. Сину вона так сподобалась, що він попросив приготувати її ще раз, щоб він міг поснідати цією запіканкою. Погодьтесь, нечасто чуєш таке прохання від підлітка.
Окрім смаку, величезний плюс цієї страви – це швидкість її приготування: аж цілих 5-7 хвилин + час на запікання. Ось і все.
Обов’язково їсти запіканку гарячою! Зверху можна додатково насипати сиру, так буде ще смачніше.
Якщо у вас залишиться селера, раджу приготувати паштет за нашим сімейним рецептом.
Рецепт:
700 г кореня селери
250 г моркви
5 великих яєць
2 ст.ложка кукурудзяної крупи
Пучок петрушки
1 с.ложка вершкового чи топленого масла
Сіль за смаком
- Очищені корінь селери та моркву нарізати дуже тонкими пластинами – чим тонше, тим смачнішою вийде запіканка.
- Нарізати пучок петрушки, змішати зі збитими виделкою яйцями та сіллю.
- Форму для запікання змазати маслом. Насипати 1 ст.ложку кукурудзяної крупи й розподілити її по дну та бокам форми. На дно налити декілька столових ложок яєчної суміші, просто для того, щоб покрити дно. Викласти селеру одним шаром, потім шар моркви, при цьому шар моркви повинен бути нещільним: все ж таки основний інгредієнт запіканки – це селера. Трохи посолити. Налити декілька столових ложок яєчної суміші. Повторити шари селери, моркви та яєць, доки не закінчаться інгредієнти. Зверху присипати запіканку кукурудзяною крупою. Запікати у розігрітій до 150-160 градусів духовій шафі 30-40 хвилин. Смачного!