Запіканка – це завжди швидко та смачно. Тому що 2 в 1, тому що не потрібно витрачати час на гарнір, тому що готується швидше, ніж все окремо.
Як і в кожному моєму рецепті. в цій запіканці є свої секрети. І якщо ви їх знаєте – у вас точно все вийде, а якщо ні – жодних гарантій. У цій запіканці одразу 2 секрети.
Перший – це нарізка картоплі та гарбуза. Їх потрібно нарізати максимально тонко, можна економкою або шинковкою. Але запам’ятайте: якщо овочі нарізали товстіше, просто наріжте товстіше й індичку. У мене – 1 мм товщина овочів та 1 см товщина індички. Якщо ви нарізали овочі товщиною 2 мм, то й індичку наріжте товщиною 2 см. І готуйте в 1,5 рази довше.
Другий секрет – часник. Не любите часник – це просто не ваш рецепт. Тому що увесь смак цієї страви у поєднанні часника, гарбуза та спецій.
Шукаєте інші рецепти запіканок? Подивіться рецепт запіканки зі скумбрією та запіканки з цвітною капустою.
Рецепт (форма для запікання 18 см діаметр):
400 г картоплі
400 г гарбуза
400 г філе індички
50 г сиру грано падано або пармезану
4 зубки часнику
2 ч.ложки сушеного чабрецю
2 ч.ложки сушеного базиліку
1 ч.ложки кунжуту
Сіль на смак
Маленький шматочок вершкового масла
- Картоплю очистити, нарізати слайсами товщиною 1 мм та скласти їх у воду. Гарбуз нарізати такими самими слайсами товщиною 1 мм. Філе індички нарізати шматочками товщиною 1 см. Часник натерти на дрібній тертушці. Сир також натерти.
- Змішати чабрець, базилік та кунжут.
- Форму для запікання змазати вершковим маслом. Викласти третину картоплі на дно, сформувати основу запіканки. Другий шар – половина гарбуза по всій площі форми. Посолити, присипати чвертю спецій та викласти половину часнику. Потім в один шар щільно викласти індичку. Посолити, присипати ще чвертю спецій. Викласти третину картоплі, посолити, додати спеції, решту гарбуза, часнику, зверху шар картоплі, посолити та присипати рештою спецій.
- Шматок фольги згорнути навпіл та сформувати кришку для форми для запікання. Фольгу щільно притиснути до запіканки. Запікати у розігрітій до 190 градусів духовій шафі 30 хвилин. Потім фольгу зняти, присипати сиром та запікати ще 10 хвилин. Смачного!