Жульєн з грибів та курки. Полегшена версія

Чому з’явилась ідея приготувати полегшену версію звичного жульєну?
Справа в тому, що я дуже люблю жульєн за поєднання сиру, грибів та курки. Можна й без курки, доречі. Але мій організм категорично проти класичного жульєну з вершковим жирним соусом. Це занадто для мене, я давно перестала їсти такі страви.
З рештою сталося так, що я вже багато років не їм жульєн. Але ж хочеться.
Друга причина, чому я приготувала саме жульєн, – це купівля нових красивих форм для запікання. В них просто приємно готувати 🙂 до того ж подача жульєну на стіл в красивих формах надає відчуття спражнього свята!

Шукаєте святкові рецепти? Тоді для вас – сирні профітролі.

Рецепт (4 порції):
150 г відвареної курки
500 г королівських печериць
150 г цибулі, бажано фіолетової
1 ст.ложка оливкової олії чи олії авокадо
150 г сулугуні
50 г сиру гауда
Білий перець свіжего помела
Сіль за смаком

  1. Гриби нарізати пластинами, цибулю – напівкільцями. На пательні розігріти рослинну олію, покласти в неї печериці та цибулю, посолити та поперчити, потім обсмажити їх на великому вогні, постійно помішуючи при цьому. Вся рідина в пательні має випаритися. Грибам з цибулею дати час охолодитися до кімнатної температури.
  2. Курку нарізати соломкою. Сулугуні натерти на великій тертушці. Змішати курку та сулугуні з грибами та цибулею. Викласти суміш в порційні ємкості, присипати подрібненим сиром гауда та запікати в розігрітій до 190 градусів духовій шафі 20 хвилин. Подавати страву гарячею. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.