Що таке коблер? Це пиріг, який здобув популярність у Британії та США. Коблер завжди двошаровий: нижній шар — фруктовий, верхній — це тісто.
У наших реаліях такі пироги вважаються незвичними. Адже як це — рідка фруктова основа знизу розтікається, доведеться їсти ложкою.
Саме тому я адаптувала коблер під наш смак. Зробила більш густий сливовий шар і трохи більше тіста, ніж зазвичай.
І ще, приготування пирога забере у вас не більше 10 хвилин. Та 25-30 хвилин у духовій шафі. Все 😀
Любите швидкі сливові пироги? Маю ще один класний рецепт!
Рецепт (на форму великого розміру, у мене 20х30 см):
Сливовий шар:
1 кг слив
2 см кореня імбиру
2 ч.ложки кориці
2 ст.ложки кукурудзяного крохмалю
2 ст.ложки цукру
Тісто:
220 г пшеничного борошна
100 г цукру
100 г вершкового масла з холодильника
100 мл молока
1 велике яйце
¼ ч.ложки солі
1 ч.ложка розпушувача
- Сливи нарізати половинками, додати натертий імбир, решту інгредієнтів сливового шару та перемішати. Викласти шаром у форму для запікання.
- У блендер скласти борошно, цукор, масло кубиками, розпушувач та сіль. Подрібнити до стану крихти. Додати яйце та молоко, перемішати. Вийде густе тісто.
- Викласти тісто на сливи за допомогою ложки, розрівняти. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі 25-30 хвилин. Смачного!