Мамина баклажанна ікра

Цю ікру щоліта готує моя мама. Просто кожного дня і замість гарніру. Насправді ми вважаємо, що якщо є баклажанна ікра, тоді потрібен тільки хліб. Ну, ще можна найпростіший салат огірки+помідори — і обід готовий! Власне, увесь серпень та вересень ми харчуємося саме так. Усією сімєю. Мама привчила 🙂
Рецепти моєї мами завжди прості та з якнайменшою кількістю інгредієнтів. Отже готуємо смачно, щоправда не дуже швидко 🙂

Ікру херсонську баклажанну за рецептом моєї бабусі ви знайдете тут.

Рецепт:
2 великі цибулини
6 шт. болгарського перцю «Білозірка»
6 баклажанів середнього розміру
1 кг дозрілих помідорів
4-5 ст.ложок соняшникової рафінованої олії (це в маминому варіанті, я заміняю оливковою)
1 ч.ложка цукру
Сіль на смак

  1. Баклажани проколоти у різних місцях виделкою. Скласти у форму і запікати в духовій шафі 1 годину за температури 180 градусів. Баклажани мають стати дуже мякими. Повністю охолодити. Зняти шкірку, баклажани дрібно нарубати ножем.
  2. У цей час дрібно нарізати кубиком цибулю та болгарський перець. Розігріти олію, додати цибулю та смажити на середньому вогні, помішуючи, до прозорості. Додати весь перець та смажити, помішуючи, на середньому вогні ще близько 20 хвилин. Цибуля та перець мають стати мякими.
  3. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку, подрібнити блендером до однорідної маси.
    В сковорідку додати баклажани, прогріти їх 2-3 хвилини, потім додати томатну масу, сіль та цукор.
  4. Тушкувати ікру під закритою кришкою на низькому вогні 10-15 хвилин. Якщо ікра занадто рідка, можна зняти кришку та готувати її ще 10-15 хвилин, щоб випарувати зайву вологу. Готову ікру обовязково охолодити в холодильнику і тільки потім подавати на стіл. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.