Цвітна капуста у сметанному клярі

Сметана, яйця та цільнозернове борошно – ось власне і всі основні інгредієнти для кляру. Але найважливіший момент – це їх чітка пропорція. Тому що якщо борошна буде менше –  кляр зтече, а більше – буде жорстка та несмачна скоринка.
В рецепті ви побачите, що я додаю спецію. Пофантазуйте, ви можете додати те, що любите саме ви! Або ж є варіанти міксів спецій, деколи дуже вдалих.  Посилання на мікс, який я використовую, є в рецепті.

Любите цвітну капусту? Приготуйте гостру капусту, саме її ми готували на “Твій день».

Рецепт:
700 г цвітної капусти
2 великих яйця
3 ст.ложки сметани жирністю 15%
3 ст.ложки з гіркою цільнозернового борошна
1 ч.ложка улюбленої трав’яної спеції, наприклад, чабрецю, базиліку або All-purpose seasoning
Сіль на смак (приблизно 1 ч.ложка)
Рослинна олія для смаження

  1. Цвітну капусту розібрати на суцвіття. Великі суцвіття розрізати навпіл.
  2. Цвітну капусту відварити 5 хвилин у киплячій підсоленій воді або приготувати на пару. Почекати, доки капуста охолоне до кімнатної температури.
  3. Готуємо кляр: яйця змішати зі сметаной, сіллю, спецією. Додати борошно та вимішати кляр до однорідності.
  4. Суцвіття капусту занурити в кляр та викласти на пательню з антипригарним покриттям та мінімальною кількістю олії. Пательня має бути нагріта. Смажити капусту зі всіх сторін на вогні трохи вищим за середній рівень. Капуста буде смачною і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного! 

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.