Шоколад та яблука – як вам таке поєднання?
На мою думку, воно просто ідеальне. Особливо, якщо ці продукти поєднуються в одному кексі, який до того ж готується просто елементарно.
Попереджаю: кекс виходить великим. Якщо не впевнені, що здолаєте можете сміливо ділити кількість продуктів на 2 та готувати.
Ось тілько розмір не впливає на швидкість поїдання кексу. Я попередила, якщо що 🙂
Хочете більше рецептів з поєднанням яблук та шоколаду? Дивіться рецепт шоколадної шарлотки.
Рецепт:
2 великих яблука або 3 яблука середнього розміру
3 великих яйця або 4 яйця невеликого розміру
200 г цукру
175 г вершкового масла
200 г пшеничного борошна вищого сорту
2 ст. ложки какао
10 г (упаковка) розпушувача
1 ч. ложка меленої кориці
50 г темних родзинок
Дрібка солі (щедра)
- В блендер або комбайн розбити яйця, додати сіль та цукор й збивати до появи невеличкої піни.
- Розтопити вершкове масло, але не нагрівати його до кипіння. Додати в яєчно-цукрову суміш та продовжити збивати.
- Яблука очистити від насіння та натерти на великій тертушці разом зі шкіркою.
- В тісто додати борошно, какао, корицю та розпушувач. Вимішати до однорідності. Потім додати яблука та родзинки, вимішати ще раз. Перекласти тісто в форму і випікати 50-60 хвилин за температури 160-165 градусів. Дати повністю охолонути і тільки після цього нарізати. Смачного!