Буряковий салат тривалого зберігання

На яку страву в нас ніколи не вистачає часу? ? Правильно, частіше за все ми не встигаємо приготувати овочі. Биток чи котлета, вермішель або гречка – на це знаходимо час практично завжди. А ось овочі частіше за все ми відкладаємо на потім.
Я пропоную витратити час один раз, смачно замаринувати буряк та зберігати страву в холодильнику. Цей буряк з кожним днем ставатиме тільки смачнішим і спокійно може зберігатися тиждень.
Окремо хочу сказати, що для цієї страви дуже важлива заправка, а саме якісний оцет у ній. Рекомендую використовувати виключно нефільтрований оцет. Також не забувайте, що буряк може бути різного рівня солодкості, тому, в деяких випадках, потрібно додати цукор. Звичайний не підійде. Можна використовувати коричневий, кокосовий або ж замінити його медом (1-2 ч. ложки).

А хочете приготувати салат з сирого буряка? Його рецепт ТУТ.

Рецепт:
1 кг запеченого буряку
1 велика цибулина
3 зубки часнику
Жменя паростків маша або гороху (необов’язково)
1 ч. ложка орегано
1 ч. ложка кмину
1-2 ст. ложки кокосового цукру (якщо буряк недостатньо солодкий)
50 мл ароматної горіхової, кунжутної або соняшникової олії
50 мл яблочного нефільтрованого оцту
2 ч. ложки солі без горки

  1. Запечений буряк очистити, розрізати навпіл та нарізати слайсами. Напівкільцями нарізати цибулю, часник натерти на дрібній тертушці.
  2. На сухій пательні нагріти кмин до посилення запаху. Потім подрібнити його у ступці.
  3. Змішати ароматну олію, нефільтрований оцет, сіль та цукор (якщо потрібен). Скуштувати, маринад має бути вам до смаку, можливо потрібно буде додати трохи більше солі або цукру.
  4. У великій мисці змішати буряк, цибулю, часник, паростки маша або гороху, кмин та орегано. Заправити маринадом, перемішати. Перекласти в контейнер, закрити кришкою та поставити в холодильник. Обов’язково скуштувати на наступний день. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.