Я придумала цей рецепт як новорічний, але насправді його можна готувати й просто так! Тому що легко, просто та оригінально. А що важливо у новорічну річ – ніякої важкості після нього не буде.
Я знаю, що олів’є та оселедець під шубою – це класика. Але невже тільки класика буде на ваших новорічних столах? А як же ж побільше овочів та салатного листя? Саме так, тому будемо готувати салат з кальмарами.
Є ще 2 плюси цього салату:
- кальмари легко замінюються на креветки або на мікс морепродуктів
- кальмарів (або креветок) потрібно зовсім трошки, а значить у вас піде менше часу на приготування салату.
Ну що, готуємо?
Рецепт:
200 г кальмарів
200 г салату айсберг
7-8 перепелиних яєць
100 г консервованої кукурудзи
1 авокадо
½ апельсину
½ лимону
1 ст.ложка оливкової олії
Сіль на смак
- В каструлю з холодною водою скласти очищені кальмари (кальмари потрібно очистити від плівки не тільки із зовнішньої, але і з внутрішньої сторони), довести до кипіння, одразу скласти з вогня та промити під холодною водою. Готові кальмари нарізати кільцями.
- Відварити до готовності перепелині яйця. Дати їм охолонути, очистити, нарізати половинками.
- Авокадо очистити від шкірки та нарізати великими кубиками. Вичавити на авокадо сік лимону та перемішати.
- Половину апельсину очистити від шкірки, розібрати на скибочки, кожну скибочку розрізати на 3-4 частини.
- Салат айсберг нарізати кубиками, розміром зі шматочки авокадо. До айсбергу додати авокадо, апельсин, кальмар, яйця, кукурудзу, заправити оливковою олією та посолити. Перемішати. Смачного вам!