Найнезвичайніший салат із тих, що я готувала останнім часом:)
Я наміксувала абсолютно непоєднувані, на перший погляд, продукти, але вийшло несподівано дуже смачно і вже точно оригінально!
Салат на смак трохи гострий — такий особливо сподобається чоловікам. Хоча я теж їла його з величезним задоволенням. І нехай це було на вечерю, я рекомендую до салату додавати м’ясо чи птицю.
А ще саме тепер починається сезон шашликів, а головний інгредієнт салату — смажена на грилі редиска, і не тільки редиска!!!
Хочете приготувати цей салат до шашлика? Про всі варіанти шашликів є окрема стаття 🙂
Рецепт:
Молода капуста (близько 250 г)
100 г редиски
½ грейпфрута
6 перепелиних яєць
Пучок зеленої цибулі
3 зубчики часнику
2 ст.ложки оливкової олії
Сіль на смак
- Капусту нашинкувати, посолити та перем’яти руками, щоб вона пустила сік і стала м’якою.
- Редиску розрізати навпіл, грейпфрут розділити на часточки. Розігріти пательню-гриль (або звичайну сковорідку з товстим дном) і без олії підсмажити редиску та грейпфрут з обох боків. Викласти їх на тарілку до охолодження.
- Ту ж пательню злегка змастити оливковою олією (буквально 2-3 краплі) і посмажити в ній перепелині яйця. На середньому вогні, не накриваючи кришкою, довести до готовності — жовток має тримати форму, але не бути щільним.
- Нарізати дрібно пучок цибулі. ⅔ змішати з капустою і викласти на блюдо. ⅓ цибулі змішати з оливковою олією і дрібно нарубаним часником — заправка для салату готова.
- На капусту викладіть редиску і грейпфрут на грилі, зверху перепелині яйця. Полийте заправкою, досоліть у разі потреби і подавайте до столу. Смачного!