Мій новорічний настрій завжди приходить разом із двома речами: прикрашанням оселі та смачною їжею.
Імбирне печиво — один із тих десертів, які асоціюються із зимою та святами. У мене на сайті вже є рецепт чудового імбирного печива, що містить багато прянощів, — ним можна прикрасити ялинку. Але це печиво абсолютно інше — ніжне, пісочне, з яскравим імбирним посмаком. До того ж для нього потрібен свіжий імбир, і побільше.
Проте це печиво має й мінус. Якщо ви його дістали з духової шафи, дали йому трохи охолонути й скуштували — все, без шансів, ви з’їсте все деко! Я попередила 🙂
Рецепт (на 2 деко):
200 г пшеничного борошна вищого ґатунку
100 г вершкового масла з холодильника
1 невелике яйце
Цедра двох лимонів
Корінь імбиру розміром 3х3 см
50 г коричневого або кокосового цукру
1 ст.ложка лимонного соку
Дрібка солі
Цукор для присипки печива
- Зняти цедру двох лимонів. На середній терці натерти імбирний корінь.
- Вершкове масло дістати з холодильника. Розрізати на кубики, покласти до блендера. Додати натертий імбир, цедру лимонів, яйце, цукор та сіль, збити до однорідного стану. Додати борошно, вимісити тісто блендером. Потім додати лимонний сік та втретє замісити тісто в блендері. Тісто має вийти достатньо липким, але при цьому має формуватися у грудку. Завернути тісто в харчову плівку та покласти в холодильник на період від 3 до 24 годин.
- Охолоджене тісто дістати з холодильника та розкачати його до товщини 2-3 мм, присипаючи з обох боків борошном. Нарізати тісто ромбами. Перекласти на застелене пергаментним папером деко. Обов’язково присипати зверху цукром. Випікати печиво 10-15 хвилин у розігрітій до 190 градусів духовій шафі. Раджу скуштувати з какао. Смачного!